Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Νέες δεσμεύσεις ζητάει η ΤρόικαΔεν χαλαρώνουν καθόλου από τη σκληρή στάση οι δανειστές, καθώς με το απαντητικό e-mail που έστειλαν τα ξημερώματα στην ελληνική κυβέρνηση ζητούν από την Αθήνα περισσότερες εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις για τα δημοσιονομικά.  

Στο e-mail που έφτασε τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στην Αθήνα. Ενδεικτικό είναι πως ζητούν σχέδια νόμου, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα του ασφαλιστικού.
Οπως είχε γίνει γνωστό από χθες, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα το Σάββατο, αν ικανοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις τους για δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά. Πρακτικά, πάντως, αυτό σημαίνει πως δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα εξακολουθεί να καθυστερεί και να εκφράζει καχυποψία για την εισπρακτική επιτυχία τόσο των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση όσο και των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.
Η νέα προσπάθεια των δανειστών να κωλυσιεργήσουν την επιστροφή τους στην Αθήνα, ζητώντας λεπτομέρειες για θέματα τα οποία έχουν ήδη απαιτηθεί, ενδεχομένως να φανερώνει ένα σχέδιο επέκτασης του Μνημονίου για ακόμη έξι μήνες, όπως υποστηρίζουν και πηγές από την κυβέρνηση.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου