Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, έχει την τιμή και τη χαρά να ενημερώσει το κοινό ότι θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της, μετά από πρωτοβουλία της, την  «ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» του καθηγητή Κώστα Κοτσανά.
Ο δημιουργός της, ο καθηγητής Μηχανολογίας κ. Κώστας Κοτσανάς, έχει  ιδρύσει τα ομώνυμο Μουσείο στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο εκθέτονται 300 ομοιώματα τεχνολογικών εφαρμογών - εφευρέσεων που χρονολογούνται από το 2000 π.χ. έως και το τέλος του Αρχαιοελληνικού Κόσμου και θεωρείτε η πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.

Μέσα από την Έκθεση αυτή θα ανακαλύψουμε και ίσως εκπλαγούμε, από την εντυπωσιακά όμοια τεχνολογία των προγόνων μας με τη σύγχρονη. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουμε το τι πραγματικά χρωστάει ο σύγχρονος Δυτικός Πολιτισμός στους Αρχαίου Έλληνες εφευρέτες.
Η περιοδεύουσα Έκθεση του Μουσείου, η οποία θα βρίσκετε στην Κοζάνη από 25 Απριλίου έως 25 Μαΐου 2014 και θα λειτουργεί καθημερινά, συμπεριλαμβάνει μια επιλογή 50 εξαιρετικών εκθεμάτων, μερικά από τα οποία είναι: ο Αναλογικό Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το Ρομπότ Υπηρέτρια, ο Αυτόματος Καταπέλτης, Γερανοί της εποχής, ο Κινηματογράφος του Ήρωνος, κ.α..
Η Διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του «Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης» και υλοποιείτε με την ευγενική χορηγία: της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Π.Ε. & του Ε.Β.Ε. Κοζάνης. Την προσπάθεια στήριξαν το Τ.Ε.Ι. & το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, όσον αφορά την προβολή της.
Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι την Έκθεση δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν περίπου 50 Σχολεία (όλων των βαθμίδων) – 5.300 μαθητές, ομαδικές επισκέψεις θα γίνουν από διάφορους Φορείς και Ανώτατα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ απευθύνετε σε όλον τον κόσμο – ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου.
Η Έκθεση θα έχει τιμή εισόδου : 1€.
Το πρόγραμμα λειτουργίας της είναι:
25 Απριλίου – 23 Μαϊου 2014, συνεχόμενα και ώρες:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00
Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου