Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Συναντήσει​ς με τις διοικήσεις του Εμπορικού και Βιοτεχνικο​ύ και του Οικονομικο​ύ Επιμελητηρ​ίου στα Γιάννενα

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» συναντήθηκαν το πρωί της  Παρασκευής  με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.
   Η συζήτηση εστιάστηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής μας, αναφορικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις-επιβαρύνσεις, τον μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων επαγγελματιών συμπολιτών μας, την έλλειψη ρευστότητας και τη συνεχή συρρίκνωση της τοπικής αγοράς.

   Στη συνέχεια, ο κ. Τσίκαρης κι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου συζητήθηκε ο θεσμικός ρόλος του οργάνου και η συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής.
   Ιδιαίτερα αναδείχθηκε το ζήτημα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και ο τρόπος που αξιολογήθηκαν τα στοιχεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον ορισμό του τιμήματος αγοράς εις βάρος της πραγματικής αξίας της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Την Παρασκευή το βράδυ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν το Ασβεστοχώρι, την Κόντσικα, την Κοσμηρά και την Πεδινή και συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απο την εφαρμογή του Καλλικράτη, τα προβλήματα των παραγωγών και κτηνοτρόφων απο την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.
Στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στην οργάνωση όσο και στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας, εστιάστηκε η συζήτηση που είχαν το Σάββατο το πρωί, κατά την διάρκεια περιοδείας τους, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της Όλγας Γεροβασίλη "Ήπειρος Ανατροπής" με παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην λαϊκή αγορά. 
   Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ύπαρξης αλλά και περαιτέρω ανάπτυξης των λαϊκών αγορών, προκειμένου να υποστηριχθούν ουσιαστικά απο την πολιτεία οι μικροί παραγωγοί και έμποροι και ταυτόχρονα να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προιόντα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου