Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, ανέπτυξε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΕ που προσπαθεί να συνδυάσει τις δυνατότητες των διαρθρωτικών ταμείων της περιόδου 2014- 2020 με παρεμβάσεις της ΕΤΕπ» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής, Γιώργος Περουλάκης, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη.
Η ΕΤΕπ θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων ως εγγυήσεις- το ύψος των οποίων θα αποφασίσει η Ελλάδα- και με την πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ που διαθέτει η τράπεζα, θα απευθύνεται σε διεθνείς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για περαιτέρω χρηματοδότηση των πρότζεκτ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Χαν τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος σε όλη την Ευρώπη και επισήμανε ότι η γενική εντύπωση και η εικόνα που υπάρχει τώρα για την Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
«Έχω επισκεφθεί επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Πάτρα, την Ήπειρο, τη Θράκη, καθώς και πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πολύ υψηλό επίπεδο διεθνώς και βλέπω ότι υπάρχει εξαιρετικό επίπεδο για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και καινοτόμα προϊόντα, τόσο σε επίπεδο αγαθών, όσο και υπηρεσιών» υπογράμμισε ο κ. Χαν.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, εξαιρετικές ερευνητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες, όμως, πρέπει να διασυνδεθούν με τον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό φαινόμενο.
Πηγή:ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου