Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα, πρωί-πρωί: Ο Βαρουφάκης εξηγεί την αιτία του ελληνικού βέτο για τη Ρωσία και επιτίθεται στα μίντιαΣήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε με νέο post στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Θέμα του «το ελληνικό βέτο για τη Ρωσία» στην ΕΕ, κάτι που «μέχρι σήμερα δεν υφίστατο».
Ο ίδιος ξεκινά την ανάρτησή του σχολιάζοντας πως «πρώτη ημέρα στα υπουργεία μας και η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν (την πραγματικότητα) με χτύπησε ξανά. Ο παγκόσμιος Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές σε σχέση με το ότι η πρώτη “κίνηση” εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών συνεχίζει γράφοντας:
«Μπορεί τώρα να μην είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τα εξωτερικά θέματα, αλλά παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο (τον συλλογισμό μου). Ο υπουργός Εξωτερικών μας, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε την πρώτη ημέρα στη δουλειά πως άκουσε στις ειδήσεις ότι η ΕΕ είχε εγκρίνει ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Το πρόβλημα ήταν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε ποτέ!. Ετσι, προφανώς, το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το ζήτημα είναι αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται!», ξεκαθαρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Και καταλήγει: «Από την πλευρά μου, ακόμα και αν (αφήστε με να το επαναλάβω) δεν είμαι σίγουρα σχετικός να μιλήσω για εξωτερικά θέματα, όλο αυτό είναι ζήτημα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας μας. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για αυτές καθεαυτές τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;».

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου