Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις: Καταργούνται οι προσαυξήσεις 10%, 20%, 30% για ληξιπρόθεσμα χρέηΣήμερα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε έως και 100 δόσεις.

Σημειώνεται ότι στη νέα ρύθμιση, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται:
  • μεγάλες εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις των οφειλετών έως και κατά 50%. Μάλιστα, αν οι οφειλές επιλέξουν να εξοφλήσουν το ποσό σε λιγότερες από 100 δόσεις, στις 50 δηλαδή και πάλι θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων, μεγαλύτερη από αυτή των 100 δόσεων και θα είναι κοντά στο 70%,
  • Καταργείται η προσαύξηση 10%, 20% ή 30% που επιβαρύνει την αρχική οφειλή αν καθυστερήσει κάποιος να πληρώσει την 2 μήνες, 1 χρόνο ή 2 έτη αντίστοιχα.
  • Ολα τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75% και όχι με επιπλέον προσαυξήσεις.
  • Κατάργηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ ως ανώτατου ορίου οφειλής για την υπαγωγή σε αυτήν,
  • Αρση των γραφειοκρατικών εμποδίων με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών,
  • Διευκόλυνση στους οφειλέτες με βάση το εισόδημα, δηλαδή θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το 20% του εισοδήματός τους, έτσι όπως αυτό προκύπτει από τη δήλωση του προηγούμενου έτους, ενώ για το διάστημα που κάποιος βρίσκεται σε ρύθμιση δεν θα υπάρχουν άλλες προσαυξήσεις πλην της επιβάρυνσης του 0,5% το μήνα.
H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας θα δώσουν επίσης στις 12.00 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».
Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα προσδοκά αύξηση εσόδων τα οποία έχουν μειωθεί πολύ τους τελευταίους δύο μήνες.

Πηγή:
iefiemrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου