Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τρόμος στην Κοπεγχάγη -Διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις



Σε κατάσταση σοκ και υπό καθεστώς τρόμου είναι η Κοπεγχάγη τις τελευταίες ώρες. Μετά από την επίθεση σε εκδήλωση για τον Ισλαμισμό, το απόγευμα του Σαββάτου, ακολούθησε δεύτερο «χτύπημα», σε συναγωγή, ενώ τα ξημερώματα η αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, σκοτώνοντας τον άνθρωπο που πιστεύεται ότι ήταν πίσω από από τα δύο περιστατικά.

Η δεύτερη επίθεση στην πόλη έγινε σε συναγωγή στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όπου σκοτώθηκε ένας άνδρας και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμη αν αυτό το περιστατικό σχετίζεται με την επίθεση που είχε γίνει νωρίτερα, στην εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο ακόμη άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί. Το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Την ώρα του «χτυπήματος», στη συναγωγή ήταν σε εξέλιξη μία εκδήλωση, ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν ένας νεαρός Εβραίος ο οποίος επέβλεπε τις εισόδους του κτιρίου.
Οι πυροβολισμοί έξω από τη συναγωγή σημειώθηκαν περίπου 10 ώρες μετά από την πρώτη επίθεση. Ενας άνδρας πλησίασε δύο αστυνομικούς και άρχισε να πυροβολεί, εκείνοι τραυματίστηκαν αλλά όχι σοβαρά, όμως ο νεαρός που βρισκόταν έξω από το κτίριο σκοτώθηκε.
Αργότερα, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και έναν άνδρα, σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην περιοχή της δεύτερης επίθεσης. Ο άνδρας, που άνοιξε πρώτος πυρ όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να σταματήσει, έπεσε νεκρός και οι αρχές θεωρούν ότι αυτός ήταν πίσω από τις επιθέσεις που είχαν προηγηθεί, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πέντε ακόμη. Από τις έως τώρα έρευνες, δεν προκύπτει στοιχείο που να προδίδει την εμπλοκή κι άλλων στα δύο «χτυπήματα».
Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνταν μια εκδήλωση για τον ισλαμισμό και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας άνδρας.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου