Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙ

Μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αβγής, παρακολουθούμε την αναδίπλωση των πολιτικών πατρόνων τους πίσω από τυπικές έρευνες και διακηρύξεις που όφειλαν να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια. Ακόμη και τώρα, ωστόσο, παρόλες τις φανφάρες, η πολιτική του κράτους εξακολουθεί να είναι εκδικητική προς το κοινωνικό κίνημα, ακροδεξιά στην στρατηγική και την εφαρμογή της και ολοκληρωτική στις επιδιώξεις της.
Ακόμη και τώρα, που η ‘ανοχή’ των κατασταλτικών δυνάμεων στη Χρυσή Αβγή γίνεται παραδοχή από τα πλέον επίσημα χείλη, η ‘ανοχή’ αυτή επιδεικτικά συνεχίζεται με την αγαστή συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με τους τραμπούκους του παρακράτους. Η ναζιστική συμμορία αποτελεί το μακρύ χέρι του βαθέως αστυνομικού κράτους και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ στην καταστολή των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων της προηγούμενης βδομάδας. Οι Χρυσαυγίτες έβγαλαν τις μαύρες μπλούζες και άλλοι φόρεσαν τη στολή και άλλοι τα πολιτικά τους, για να αντιμετωπίσουν, μαζί με τα ΜΑΤ τους χιλιάδες διαδηλωτές με δακρυγόνα, πέτρες και ενέδρες. Η συνεργεία αυτή είναι τόσο σκανδαλώδης που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις ομολογίες ανοχής που είναι ομολογίες ενοχής.
Ωστόσο, το οπλοστάσιο του αστυνομικού κράτους δεν εξαντλείται εκεί. Το δικαστικό κατεστημένο, με την ακροδεξιά σύνθεση του Άρειου Πάγου και σαφείς άνωθεν εντολές, φρόντισε να φορτώσει τους συλληφθέντες των πορειών με κακουργηματικές κατασκευαμένες κατηγορίες και να τους ενοχοποιήσει προφανώς για το θράσος τους να διαδηλώσουν τον αντιφασισμό απέναντι σε μία φασιστική πολιτεία. Η δίκη των δύο συλληφθέντων στην Κομοτηνή, υπήρξε μία παρωδία, όπου οι διαδηλωτές κατηγορήθηκαν με μαρτυρίες αστυνομικών οργάνων που δεν βρίσκονταν στο σημείο σύλληψης και με καταθέσεις του τύπου ‘είναι γνωστοί στην αστυνομία’ που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της Δεξιάς τρομοκρατίας. Η ποινικοποίηση του φρονήματος, τα νέα ιδιώνυμα, η επίθεση στο κοινωνικό κίνημα αποτελούν στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης προκειμένου να διασωθεί από τη λαίλαπα της κοινωνικής αντίστασης, προκειμένου να περάσει η πολιτική της κοινωνικής εξαχρείωσης και της καταστροφής των κοινών. Οι ίδιοι που χρηματοδότησαν και στήριξαν με κάθε τρόπο τους δολοφόνους ναζί καταδικάζουν τους ελεύθερους πολίτες που αντιστέκονται στον εκφασισμό της πολιτικής και της κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή, στα Γιάννενα, αστυνομικοί περιδιάβαιναν τα σχολεία απειλώντας και τρομοκρατώντας τους μαθητές για να μην γίνουν καταλήψεις ενάντια στην αποσάθρωση της παιδείας.
Δεν θα τους περάσει! Ο φασισμός στο δρόμο, στα δικαστήρια, στο κοινοβούλιο θα τσακιστεί από τους δικούς μας αγώνες! Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των αντιφασιστικών πορειών. Στα πρόσωπά τους δικαζόμαστε όλοι μας σαν κοινωνία. Ένοχοι δεν είναι οι διαδηλωτές, αλλά οι δικαστές τους, τα όργανα καταστολής και οι παρακρατικοί τους υπηρέτες. 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου