Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε με έμφαση ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι η απουσία ελεγκτικού μηχανισμού προκαλεί τεράστια προβλήματα.
Προβλήματα που εντοπίζονται στην παράνομη στάθμευση, ακόμη και στους πεζοδρόμους που κατασκευάστηκαν πρόσφατα αλλά και στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.
Η Δημοτική Αρχή, έχει ζητήσει την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα του 30% των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και αναμένεται η απόφαση των αρμοδίων υπουργείων.
Παράλληλα και με βάση τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στη δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού αποτελούμενου από τέσσερις υπαλλήλους, προκειμένου να ασκούνται μέσω αυτού ορισμένες από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Αρμοδιότητες που αφορούν στον ευπρεπισμό της πόλης.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου