Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τον πέρασε για αγριογούρουνο τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στο Αργυροχώρι Δελβινακίου Ιωαννίνων

Με την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου  άρχισαν κιόλας τα ατυχήματα από κυνηγετικά λάθη.
Παρά τις επισημάνσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων των Ομοσπονδιών αλλά και πολλών άλλων φορέων και υπηρεσιών για προσοχή στο κυνήγι εν τούτοις τα λάθη συνεχίζονται με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς ή απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Όπως δυστυχώς συνέβη στην περιοχή Αργυροχωρίου Δελβινακίου στο Πωγώνι  Ιωαννίνων όταν  39χρονος  κυνηγός από τις Καρυές,  κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, από αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια, πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα 49χρονο συγγενή και φίλο του από τα Γιάννινα, με τον οποίο κυνηγούσε μαζί κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σ’ αυτού του είδους τα δυστυχήματα συνήθως γίνεται το ίδιο λάθος όταν ό ένας κυνηγός βλέπει πίσω από θάμνους να κινείται κάτι νομίζει ότι πρόκειται για θήραμα , στην προκειμένη περίπτωση αγριόχοιρο και αφού πυροβολήσει αντιλαμβάνεται , πολύ εργά βέβαια ότι αντί για θήραμα ήταν ο συνάδελφος του κυνηγός που (συνήθως) κυνηγούσαν μαζί.
Μετά το περιστατικό, όπου ο θάνατος του πυροβοληθέντος ήταν άμεσος ο 39χρονος συνελήφθη βρισκόμενος σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση όταν αντιληφθηκε πως πυροβόλησε τον δικό του άνθρωπο αντί για θήραμα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Α.Τ. Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου