Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θανάσης Οικονόμου στην Επιτροπή Θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ

Στο δρόμο για το δεύτερο Συνέδριό της βρίσκεται η Δημ.ΑΡ το οποίο προσδιορίζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής στην Αθήνα με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την προετοιμασία του συνεδρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για τη συγκρότηση ενός “τρίτου πόλου” στον οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν δυνάμεις και προσωπικότητες, που διαφοροποιούνται με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Ενόψει του Συνεδρίου συγκροτήθηκαν τα μέλη της κρίσιμης Επιτροπής Θέσεων του κόμματος, στην οποία μετέχει ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου.
Ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:
“Η Κυβέρνηση βαδίζει με σχεδιασμό ημέρας, βλέποντας και κάνοντας, χωρίς καν αρχές και προγραμματική συμφωνία, με μόνη συγκολλητική ουσία την δίψα για εξουσία.
Αντίθετα, η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ όπως θα ξεδιπλωθεί στο δρόμο προς το συνέδριο θα βασίζεται σε μία προγραμματική σύγκλιση με συγκεκριμένες θέσεις. Επανασχεδιασμό των ασκούμενων πολιτικών, αναδιάρθρωση του χρέους, αλλαγή δομών και αντιλήψεων που μας οδήγησαν στην κρίση.
Προχωρούμε με μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις και προσωπικότητες που μάχονται για την έξοδο από την κρίση χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα. Στόχος μας είναι η διεκδίκηση αλλαγών και τροποποιήσεων με τους δανειστές και εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, να μην έρθουν νέα μέτρα και να προχωρήσουν κοινωνικά δίκαιες αλλαγές χωρίς άλλη λιτότητα”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου