Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτικές αποστολές στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Αγγλίας που μετέχουν στο πρόγραμμα Comenius μαζί με το 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, υποδέχθηκε σήμερα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου η αντιδήμαρχος παιδείας Παρασκευή Τσίλη.
Οι αποστολές βρίσκονται στα Γιάννινα στο πλαίσιο των επισκέψεων που γίνονται με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και τη γνωριμία με τις περιοχές που μετέχουν στο πρόγραμμα.
Η κ. Τσίλη καλωσόρισε εκπαιδευτικούς και μαθητές και τους ενημέρωσε για την πόλη των Ιωαννίνων, την ιστορία της αλλά και για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
«Στο Δήμο μας, που είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους της χώρας, λειτουργούν 158 σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι επιχορηγήσεις για τη συντήρησή τους είναι
μειωμένες, όμως ο Δήμος με τη συνεργασία των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, προσπαθεί για το καλύτερο. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε ψηλά τον πήχη της δημόσιας εκπαίδευσης», σημείωσε η κ. Τσίλη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου αλλά και οι επικεφαλής των αποστολών από την Ισπανία, την Πολωνία και την Αγγλία, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία προγραμμάτων όπως το Comenius.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου