Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το success story γκρεμίζεται συθέμελα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία. Όπως τονίζει, "η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως." Και συνεχίζει:
"Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δις αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων .
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τι υποστήριζε ο σημερινός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξη του στο περιοδικό (2012) «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με την τότε ιδιότητα του ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ «Από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη. Τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1%». Τουλάχιστον ο κ. Στουρνάρας είναι συνεπής ως προς την αστοχία των προβλέψεων του.
Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα διαλύει τους επικοινωνιακούς μύθους της κυβέρνησης και δεν εξωραΐζεται με λογιστικές αλχημείας και ευχές.
Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με παράλληλη εγκατάλειψη των ακραίων πολιτικών λιτότητας."  
Πηγή:Newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου