Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Αντάρτικο» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων



Oξύνονται οι αντιδράσεις βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις ρυθμίσεις του Ενιαίου φόρου ακινήτων.
Το κλίμα ήταν βαρύ κατά τη συνάντηση των 70 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη. Ενστάσεις για τον νόμο εξέφρασαν οι βουλευτές Ιορδάνης Τζαμτζής, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Ψυχάρης, Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή.
Μετά τους βουλευτές της ΝΔ, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις ως έχουν. Κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Ρήγας φέρεται να ανέφερε ότι «θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9, την περιουσία τους. Το 2012 από το χαράτσι υπήρξαν έσοδα 2,75 δις ευρώ. Τώρα που ο Στουρνάρας επεκτείνει το φόρο και σε αγρότες υπολογίζει τα έσοδα σε 2,9 δις ευρώ. Πως είναι δυνατόν; Προφανώς κάποιους απαλλάσσει από τη φορολογία».
Σε αυτό συμφώνησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο Γιάννης Δριβελέγκας είπε «να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί. Εμείς δεν θα κάνουμε καραγκιοζιλίκια με ερωτήσεις και δήθεν διαπραγμάτευση».
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου