Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, με θέμα, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής) μειονότητας

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και από τα μέλη του  Δ.Σ που είναι και μέλη της Επιτροπής Β.Η Ελληνισμού της Π.Σ.Ε, Ηλέκτρα Κίκη , Μαρίνα Τζάκου και Νίκο Ζέκη , συμμετείχε στις 21/11/2013 , κατόπιν προσκλήσεως του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα , σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και του έπαρχου Λειβαδιάς Β. Ηπείρου  Κου  Ηρώδη Νταλιάνη και εδώ ελλήνων γιατρών που έλκουν την καταγωγή από την Β. Ήπειρο για να συζητήσουν το θέμα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής)  μειονότητας.

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τόσο δια του Προέδρου της , όσο και δια της Ηλέκτρας Κίκη επεσήμανε ότι το θέμα που έχει ανακύψει είναι απόρροια του νόμου 4093/2012 δυνάμει του οποίου περικόπηκαν οι συντάξεις του Ο.Γ.Α. και έτσι οι απόμαχοι της ζωής της Ελληνικής μειονότητας ,  πέραν του ότι οδηγήθηκαν στην πείνα , την εξαθλίωση και εν γένει στην εξόντωση κινδυνεύουν και με την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
       Και ως εκ τούτου ζήτησαν ότι αποτελεί πρώτιστο εθνικό καθήκον και υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας να καταργήσει τις  διατάξεις του παραπάνω νόμου  και να αποδώσει και πάλι τις συντάξεις γιατί η υποχρέωση σ΄ αυτούς που διαφύλαξαν τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού είναι μεγαλύτερη από την υποχρέωση προς τους δανειστές.
    Έτσι και μόνο θα συνεχίσουν  να έχουν σταθερά και μόνιμα ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλοι οι συνταξιούχοι που μένουν στις πατρογονικές τους εστίες.
        Άλλωστε επεσήμαναν ότι για το θέμα αυτό η θέση της Πανηπειρωτικής είναι πάγια και διαρκής και το  έχει αναδείξει με ομόφωνες αποφάσεις του συμβουλίου της , με παραστάσεις , διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα συνεχίσει  τους αγώνες της μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος .
       Ο κ. Μπέζας απάντησε ότι το θέμα αυτό είναι σοβαρό και είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής  πολιτικής . Δεσμεύτηκε όμως ότι θα ισχύσει και για το έτος 2014 η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους αυτούς που έγινε η περικοπή των συντάξεων.
      Δεσμεύτηκε επίσης ότι σε συνεργασία με την εκεί Αρχιεπισκοπή και τους Έπαρχους  θα γίνει δωρεάν αποστολή φαρμάκων από το Υπουργείο Υγείας τα οποία θα διανέμονται από τα κοινωνικά φαρμακεία που με ευθύνη  θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν τα ελληνικά επαρχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου