Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Βλαχοπάνου "Αγαπημένη μου Άλεξ..."

 Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου Άλεξ...'', μιά αληθινή ιστορία στο ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού Κομμένου 'Άρτας το 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11.00', στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και οι Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π. μ. στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη (Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια) το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ. Μια αληθινή ιστορία».
Το «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ.» είναι η πιο συγκλονιστική και συνάμα τραγική πλευρά της ιστορικής σελίδας του μαρτυρικού Κομμένου.
Πρόκειται για μια μυθιστορηματική ανάπλαση του γάμου της Αλεξάνδρας, που τον έπνιξαν στο αίμα οι στρατιώτες του 1ης μεραρχίας Ενταλβάις, όταν τη Δευτέρα της 16ης Αυγούστου 1943 μετέτρεψαν σε ολοκαύτωμα ολόκληρο το χωριό και
εκτέλεσαν με τον πιο κτηνώδη τρόπο 317 κατοίκους του, μεταξύ των οποίων 36 παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 5 χρονών.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ο Ιπποκράτης Κατσένης, πρώην Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, και η Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και ο τοπικός Σύμβουλος της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου Ηλίας Λάμπρης.
Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κερασία Σαμαρά.
Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου