Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τη στήριξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου




«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, είναι προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της Ηπειρωτικής κοινωνίας. Η κατάσταση που έχει προκληθεί από την απόφαση για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν  οδηγήσει σε αδιέξοδο, το οποίο πρέπει  να ξεπεραστεί», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών του υπαλλήλων.
 «Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο –πρόσθεσε- προέκυψε ως πληροφορία το θέμα της διαθεσιμότητας  υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, μετά από συνεννόηση με τον Πρύτανη κ. Αλμπάνη,  απευθύνθηκα  προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τόνισα ότι αν η απόφαση υλοποιηθεί, θα είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει ομαλά το Πανεπιστήμιο τα επόμενα χρόνια, καθώς εκτός των αποχωρήσεων υπαλλήλων με διαθεσιμότητα, υπάρχουν ήδη 45 κενά. Δεν υπήρξε απάντηση και οι διαδικασίες συνεχίστηκαν».
 Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ακόμη ότι είναι αυτονόητη και έμπρακτα αποδεδειγμένη η στήριξη της Περιφέρειας στις πρωτοβουλίες της Πρυτανικής Αρχής και γενικότερα του Πανεπιστημίου για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του.
 Μετά από εκτενή συζήτηση, που ακολούθησε της εισήγησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» κ. Ι. Παπαδημητρίου, με τη συμμετοχή περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων εργαζομένων, φοιτητών και ΔΕΠ, το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, που συνοψίζεται στα εξής σημεία:
 1ον: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της Ηπειρωτικής κοινωνίας. Από την ίδρυσή του αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής και συνδέεται με το κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό γίγνεσθαι της Ηπείρου.
 2ον:  Το Π.Σ. τάσσεται σαφέστατα και κατηγορηματικά υπέρ του Δημόσιου Πανεπιστημίου, με τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να διορθωθούν  «κακώς κείμενα» που σήμερα υπάρχουν. Θεωρεί ότι τα Πανεπιστήμια δεν πρέπει για κανένα λόγο να μένουν κλειστά και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναζητηθεί τρόπος συνεργασίας για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και επιβαρύνουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
 3ον:  Το Π.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του  σε κάθε απόλυση εργαζομένου και ζητά τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη διάθεση των απαραίτητων πόρων.
 4ον: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος σίτισης- στέγασης των φοιτητών στην Φοιτητική Εστία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, ο Περιφερειάρχης σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, να ζητήσουν από τη διοίκηση του Ιδρύματος την προώθηση διαδικασιών για μίσθωση κατάλληλων χώρων στην πόλη των Ιωαννίνων για τη στέγαση φοιτητών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου