Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

H “Metsovita” στο «money show 2013»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 20-22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Hilton  το money show 2013.
Μεταξύ των πολλών επιχειρήσεων με είδη διατροφής που έλαβαν μέρος ήταν και η γνωστή επιχείρηση παραγωγής αλλαντικών  από το Μέτσοβο  “Metsovita” την οποία επισκέφθηκε πολύς κόσμος για να ενημερωθεί και να δοκιμάσει τα πολύ νόστιμα λουκάνικά της.

Mια   επιχείρηση   που   παράγει αλλαντικά εξαιρετικής ποιότητας   με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά   που παραπέμπουν στις Μετσοβίτικες παραδοσιακές γεύσεις.
Το γνωστό σε όλο τον κόσμο Μέτσοβο με την αλπική ομορφιά του ,  βρίσκεται στις κορυφές των βουνών της Πίνδου και της Ηπείρου.
Άλλωστε και η ονομασία του σημαίνει μεσοβούνι (mets +ovo=metsovo)
(μέσο+βούνι=μεσοβούνι).
Το Μέτσοβο βρίσκεται σε σταυροδρόμι ορεινών περασμάτων ανατολής και δύσης.
Τόπος συνάντησης πολιτισμών. Προαιώνιος συνοικισμός ποιμένων, περιοχή στρατηγικής σημασίας μέχρι τους νεοελληνικούς χρόνους, το Μέτσοβο -  εκεί ψηλά, σε υψόμετρο 1.156 μ. – είναι ακόμα και σήμερα μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και ισχυρή παράδοση. Πατρίδα σπουδαίων εμπόρων, μεγάλων εθνικών ευεργετών και τόπος παραγωγής φημισμένων και μοναδικών προϊόντων.
Ξυλόγλυπτων, υφαντών, τυροκομικών, κρασιών και αλλαντικών.

Το Μπογιάνο, είναι μια καταπράσινη παρθένα τοποθεσία λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μέτσοβο και ένα υπερσύχρονο εργαστήριο αλλαντοποιίας σηματοδοτούν τους δύο βασικούς άξονες της φιλοσοφίας της επιχείρησης «Metsovita».Τον αυστηρό σεβασμό στη φήμη του τόπου για τα ξακουστά παραδοσιακά  προϊόντα του και την εφαρμογή των πιο αυστηρών προδιαγραφών για την παραγωγή των αλλαντικών .

Με εξαιρετικής ποιότητας επιλεγμένα φρέσκα κρεατικά, καρυκεύματα , λαχανικά, τυρί Μετσοβόνε και κρασί Κατώγι.
Με ντόπιες, μετσοβίτικες  συνταγές, σχολαστική προσοχή και διασφάλιση του ιδανικού περιβάλλοντος καθαριότητας και υγιεινής.
Με πλήρη ποιοτικό έλεγχο σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής.
Από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι τη συσκευασία και τη διάθεση του έτοιμου προϊόντος.

Στην ξεχωριστή, πλούσια γεύση  των αλλαντικών «Metsovita» ο καταναλωτής  ανακαλύπτει τη νοστιμιά του καθαρού, φρέσκου και υγιεινού κρέατος, το μεράκι και τη φροντίδα των ντόπιων αλλαντοποιών, τα αρώματα των βοτάνων και την ευχαρίστηση της απόλαυσης ενός εγγυημένου, αυθεντικού παραδοσιακού προϊόντος
Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου  παράγει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα  «Metsovita»  που είναι Μετσοβίτικο  Λουκάνικο, Π α ρ α δ ο σ ι α κ ό, α υ θ ε ν τ ι κ ό  και  ε γ γ υ η μ έ ν ο.
«Στη «Metsovita» το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με την παλιά καλή εποχή, αναφέρεται στο ειδικό φυλλάδιο, είναι το σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών περιβάλλον του εργαστηρίου μας και η εφαρμογή των αυστηρότερων κανόνων καθαριότητας και υγιεινής για την παραγωγή των προϊόντων μας.
Κατά  τα άλλα η φροντίδα, η προσοχή και η προσήλωση στην παράδοση είναι τα «μυστικά» της επιτυχίας τους. Επιλέγονται τα καλύτερα κομμάτια – μπούτια, στήθος και μπριζόλες – από φρέσκα διαλεχτά κρεατικά.
Χρησιμοποιούμε μοσχοβολιστά βότανα, λαχανικά και τα παραδοσιακά μετσοβίτικα προϊόντα, τυρί Μετσοβόνε και κρασί Κατώγι και ακολουθούμε τις πατροπαράδοτες συνταγές του τόπου μας .
Γι αυτό τα μετσοβίτικα λουκάνικά μας θα σας εκπλήξουν με την αυθεντική γεύση, τα πλούσια αρώματα και τη μοναδική νοστιμιά τους».
Τρείς είναι  οι τύποι των λουκάνικων που παράγονται:
Το «Κασσιάτο» (κασσιάτο=τυρένιο. Από τη βλάχικη λέξη casio=τυρί), με φρέσκο χοιρινό κρέας, πράσο, κρεμμύδι και τυρί Μετσοβόνε.
Το «Καρνάτο» (καρνάτο=λουκάνικο. Από τη βλάχικη λέξη carne=κρέας), με φρέσκο χοιρινό κρέας, πράσο, ρίγανη και κρασί Κατώγι.

Και το «Τριπλέτο» (τριπλέτο-τριπλό. Τριπλή νοστιμιά. Πρόβειο, βοδινό και χοιρινό κρέας) με με φρέσκο πρόβειο, βοδινό και χοιρινό κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου