Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Αυτά είναι τα 10 ΖΩΑ που δεν παίζει να ξέρετε ΚΑΝ ότι υπάρχουν! (PHOTOS)

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες γένη και είδη ζώων που έχουν ταξινομηθεί από τους επιστήμονες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειες που έχουν.  Και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται νέα είδη που είναι ενδημικά μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα ή ταξινομούνται πλάσματα που ζουν εδώ και δεκαετίες στον πλανήτη αλλά δεν είχαν μπει σε μια κατηγορία ή ακόμα δημιουργούνται νέα είδη ως αποτέλεσμα διασταυρώσεων ή άλλων γενετικών αιτιών. Στη συνέχεια θα δείτε ζώα που είναι άγνωστα στυς περισσότερους καθω΄ς κανένα βιβλίο δεν γράφει γο’ αυτά, τουλάχιστον όχι με λεπτομέρειες.
 10. Μπλε Parrotfish
Βρέθηκαν στα ύδατα του Δυτικού Ατλαντικού και οφείλουν την ονομασία στο στόμα τους που θυμίζει ράμφος παπαγάλου.
9. Amazon Royal Flycatcher
Εντυπωσιακό πτηνό που ζει στα τροπικά δάση γύρω από τον Αμαζόνιο, φτιάχνοντας μεγάλες φωλιές πάνω από τα νερά, προκειμένου να προστατευθούν από τα αρπακτικά.
8. Okapi
Ζουν στο δάσος Ιτούρι στο Κονγκό της Κεντρικής Αφρικής και είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόλις 25.000 είδη ζουν σήμερα εκεί σε άγρια κατάσταση.
7. Panda Ant
Ασπρόμαυρες χνουδωτές σφήκες που ζουν στα βουνά της Χιλής και έχουν ένα από τα πλέον επώδυνα τσιμπήματα.
6. Μaned Wolf
Είδος λύκου της Νότιας Αμερικής με φυσικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της αλεπούς. Πιστεύεται ότι τα μακριά, λεπτά πόδια τους οφείλονται στην εξέλιξη και την προσαρμογή τους στο περιβάλλον που ζουν, δηλαδή σε λιβάδια με ψηλά φυτά.
5. Naked Mole Rat
Είδος αρουραίου χωρίς τρίχωμα που μπορεί να ζήσει μέχρι 30 χρόνια περίπου, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ασθένειες.
4. Coconut Crab
Καβούρια της ξηράς, που ζουν σε τροπικά νησιά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, προτιμώντας τα δέντρα καρύδας που υπάρχουν εκεί σε αφθονία. Σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση.
3. Penis Snake
Το φίδι που μοιάζει με αρσενικό γεννητικό μόριο ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι γνωστόμε το επιστημονικό όνομα  Atretochoana eiselti. Τα πρώτα βρέθηκαν στον ποταμό Madeira στη Βραζιλία και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αναπνέουν από το δέρμα λόγω έλλειψης πνευμόνων.
2. Star nosed Mole
Ζουν σε υγρά εδάφη του ανατολικού Καναδά και στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία όρασης.
1. Λάμπρενες
Ζουν σε ολόκληρο τον πλανήτη για περισσότερο από 300 εκατομμύρια χρόνια. Είναι είδος ψαριού που ζει στα παράκτια και γλυκά νερά και τρέφονται με ουσίες που απομυζούν από το δέρμα άλλων ψαριών ή με αίμα, καθώς κολλάνε πάνω τους.
perierga.gr
Πηγή:sarotiko

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου