Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί για δέκα κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών 
Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (δύο 24χρονοι και ένας 19χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (24-01-2014) το μεσημέρι στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα. 
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        πλήθος χρυσών κοσμημάτων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
·        διαρρηκτικά εργαλεία
·        το χρηματικό ποσό των (86,30) ευρώ.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, προέκυψαν τα παρακάτω:
  • οι τρεις δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν δέκα κλοπές – διαρρήξεις από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στα χωριά Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφος, Κρυσταλλοπηγή και Νεράιδα.
  • επέλεγαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας.
  • ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των οικιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα σ’ αυτές.
·           επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και είδη ρουχισμού, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κατασχεθέντων και να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου