Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σύλληψη 52χρονου στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών για εμπορία ναρκωτικών, με κατάσχεση (72) κιλών κάνναβης



Αναζητείται συνεργός του, ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει, πραγματοποίησε οπισθοπορεία με το αυτοκίνητο, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό
Συνελήφθη σήμερα (22-01-2014)  νωρίς το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός,  κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών ενώ αναζητείται συνεργός του.

Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί  εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που προπορευόταν και στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος ενώ ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και εγκλωβίστηκε σε δρόμο κοντά στο Γηρομέρι Φιλιατών. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα,  ο οδηγός πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας ελαφρά   αστυνομικό στο πόδι, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί,  στο πορτ παγκάζ του οχήματος και στα πίσω καθίσματα, υπήρχαν (69) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (72,520) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος συλληφθείς είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι για το όχημα στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
  • (72) κιλά και (520) γραμμάρια
  •  δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  •  τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου