Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ




Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προοιωνίζει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών.
Κλείνουν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα παραμείνουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα 8.500 εργαζόμενοι με αβέβαιο μέλλον, ενώ οι γιατροί των πολυϊατρείων υποχρεώνονται σε έξοδο, εκβιαζόμενοι να επιλέξουν μια σχέση εργασίας που καμία σχέση δεν έχει με αυτή του ΕΣΥ.

Επίσης,  γίνεται επισφαλές το μέλλον και η λειτουργικότητα των Κέντρων Υγείας με την αποσύνδεσή τους από τα νοσοκομεία.
Πριν ακόμη το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, με έγγραφο που έφτασε το πρωί της Δευτέρας 20-1-2014 στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην Άρτα, ζητείται η πλήρης καταγραφή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της μονάδος του ΕΟΠΥΥ στην Άρτα (Πρώην Ιατρεία ΙΚΑ).
Πρόκειται για την δρομολόγηση κλεισίματος της μονάδας και την διαθεσιμότητα του προσωπικού που συνολικά, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό, ανέρχεται για την Άρτα σε περίπου 80 άτομα.
Οι πολίτες της Άρτας στερούνται το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης που είχαν στους γιατρούς των πολυϊατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία στην ουσία εναλλακτική διέξοδο.
Όλγα Γεροβασίλη
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου