Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Είστε «υπηρέτες δύο αφεντάδων»


                 ΑΠΟΨΕΙΣ
 Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων τους χειμερινούς μήνες  είχαν συνηθίσει   να ζουν με την ομίχλη. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται  στο «στρές» του λιμναίου οικοσυστήματος. Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης ήταν εντελώς ασυνήθιστο τουλάχιστον όχι σε όλη την περιοχή.  Αυτό  δημιουργήθηκε  από την οικονομική κρίση   της παρούσας κυβέρνησης  της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ.    Η οικονομική ανεπάρκεια των κατοίκων  τους εξανάγκασε να αλλάξουν τον τρόπο θέρμανσης  και να καταφύγουν  σε φθηνότερες λύσεις θέρμανσης  αγνοώντας τους κινδύνους για την υγεία  τους από την εκπομπή των ρίπων,   η κατάσταση αυτή είναι αντιμετωπίσιμη αρκεί να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου. Όμως η ανάλγητη πολιτική  της κυβέρνησης καθιστά  την θέρμανση με το πετρέλαιο  είδος πολυτελείας γιατί δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Και όλα αυτά στο βωμό της οικονομικής κρίσης για τον απλό κοσμάκη. Γιατί  η κρίση είναι δημιούργημα  των ξένων κέντρων , που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τη χώρα μας  και καθορίζουν την οικονομία γιατί με την οικονομική κακοδιαχείριση  των Ελληνικών κυβερνήσεων κατέστησαν τη χώρα μας οικονομικό προταικτοράτο των χωρών του βορά .  Έτσι ο σημερινός  υπουργός οικονομίας βρίσκει την εύκολη δικαιολογία , ότι δεν μπορεί να μειώσει το τον ειδικό φόρο  κατανάλωσης γιατί γίνεται φοροδιαφυγή στο καύσιμο υλικό, που είναι το πετρέλαιο. Ποιος φοροδιαφεύγει κ. Υπουργέ  ;  Ο απλός πολίτης ; Όχι βέβαια. Αυτοί που φοροδιαφεύγουν  με τις of shore  εταιρείες  δεν ελέγξατε κανέναν. Ποιοί είναι αυτοί τους γνωρίζετε, όμως δεν τους αποκαλύπτετε. Αυτοί είναι , που έφεραν  τη χώρα μας  σ αυτή  τη δίνη και ο ελληνικός λαός ας υποφέρει.
 Περπατήσατε καθόλου  τη νύχτα  έξω στις γειτονιές της πρωτεύουσας,  Επισκεφθήκατε άλλες πόλεις ;  το φαινόμενο το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι του λαού που  έχουν εκλεγεί από την επαρχία.
 Η πόλη μας τα Ιωάννινα  το βράδυ μοιάζει με νεκροταφείο  γιατί κανείς δεν τολμάει να βγει έξω  γιατί τα μάτια του  δακρύζουν  και τον τσούζουν από τον καπνό  και τα εξερχόμενα σωματίδια. Μόνο ελάχιστοι περαστικοί διασχίζουν τους κεντρικούς  δρόμους  και αυτό αν υπάρξει ανάγκη.  Η πλειοψηφία των κατοίκων ένεκα της οικονομικής κρίσης και της αιθαλομίχλης είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους  για να βομβαρδίζεται  από τα παπαγαλάκια  των καναλιών ,γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αλαλούμ αποφάσεων , που  οδηγούν τη χώρα στο πουθενά. 
Οι δήθεν έριδες που προκαλούνται νταή μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων   συνοδεύονται με τα αποκαϊδια  στο τζάκι  στα μάτια τ6ων πολιτών .  Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης  θα φανούν  με την παρέλευση ορισμένων ετών . γιατί αυτή η αιθαλομίχλη  είναι μια ατομική βόμβα , ή καλλίτερα  ένα δεύτερο Τσερνομπίλ για τη χώρα μας.  Αν δεν αλλάξετε την ενεργειακή πολιτική αυτό θα προκύψει.
 Για τα ανωτέρω δεν σας ενδιαφέρει  γιατί η αναλγησία σας  δεν έχει όριο. Έφθασε στο αποκορύφωμα του μεγαλείου της.. Ας χαθεί και ένα μέρος του Ελληνικού λαού γιατί το θέλουν  οι μεγάλοι  του Βορά  και σεις τα υποχείρια  ταυτίζεστε  με τις αποφάσεις τους. Γιατί είστε <<ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ>>  κατά τον θεατρικό  ιταλό συγγραφέα ΚΆΡΛΟ  ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ   και αυτό μεταφορικά.


 ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΔΡΟΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου