Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλλε χθες τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομoσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας  του Θοδωρή Γεωργόπουλου,  έψαλε χθες,  το μεσημέρι, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, τον μοναδικό πολιτικό που εκλέγεται στην Ήπειρο και κατέχει κυβερνητική θέση.
Την πολυμελή Χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών,
αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη Ηλέκτρα Κίκη, Θανάση  Μπάλλα, Τάσσο Χαλκιά, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορο Ευθυμίου, δείγμα της εκτίμησης της Διοίκησης της ΠΣΕ, στο πρόσωπο του Αντώνη Μπέζα, την δουλειά του και το ενδιαφέρον του για την Ήπειρο και την πολυπληθή Ηπειρωτική αποδημία της
Αττικής και όλης της χώρας.
Στοσύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομπσπονδίας Ελλάδος, στον Πολιτισμό και την Ηπειρώτικη παράδοση, στην προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου και στην προσπάθεια καλυτέρευσης του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών, στην πατρώα γη και την αποδημία. Προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει την χώρα μας. Κάλεσε τον Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, να εργάζεται για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, έτσι όπως
έκανε στο παρελθόν από άλλες κυβερνητικές θέσεις και κάνει και σήμερα και πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες του περισσότερο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ειδικά στο αντικείμενο της αρμοδιότητας του, που σήμερα είναι η υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, η οποία πρέπει να απονέμεται με το λιγότερο κόστος για τον ασθενή και να είναι δημόσιου χαρακτήρα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή χρονιά και επιτυχία στο δύσκολο έργο του Υφυπουργού.

Ο Αντώνης Μπέζας, ευχαρίστησε την ΠΣΕ, που τον επισκέφτηκε στο Υπουργείο, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες των μελών του Δ.Σ.  στην  διατήρηση της παράδοσης και τον πολιτισμό, στις στοχευμένες παρεμβάσεις της, σε ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, στον αναπτυξιακό για την πατρώα γη ρόλο της και στις σημαντικές διεκδικητικές της στοχεύσεις, που έχουν αποτελέσματα. Από την δική του πλευρά είπε, ότι αγωνίζεται για την παροχή καλύτερης υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες της χώρας μας και στην στήριξη όλων των μονάδων και όλων των βαθμών, περίθαλψης στην Ήπειρο, στελεχώνοντας τες με το αναγκαίο υγειονομικό  και διοικητικό προσωπικό, για καλύτερη παροχή δημόσιας υγείας στους συμπατριώτες μας, της παραμελημένης περιοχής μας.
Στη συνέχεια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, υπό τους ήχους της κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον ίδιο στο κλαρίνο, τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι. έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Και επειδή η ομήγυρης είχε καθαρά Ηπειρώτικα χαρακτηριστικά, ακολούθησαν τραγούδια και σκοποί της Ηπείρου, από την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, που ικανοποίησαν τους παρευρισκόμενους και ανέβασαν την ψυχολογία τους. Και βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που το έριξαν στο χορό, αφού ο Αντώνης Μπέζας φρόντισε να προσφερθεί σε όλους ηπειρώτικο τσίπουρο. Και η τελετή ολοκληρώθηκε, με ανταλλαγές από όλους ευχών, για καλή χρονιά και σε καλύτερες  οικονομικές συνθήκες.
Και του χρόνου. Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.
romiazirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου