Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επισκέψεις και συναντήσει​ς Παν. Κουρουμπλή​ και Ολ.Γεροβασίλη στην Άρτα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στην Άρτα το πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και συλλόγους στην Άρτα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Β΄ Αθηνών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της βουλευτού Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν στις 10:00 π.μ. τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Άρτα, όπου συναντήθηκαν με το διευθυντή, κ. Ιωάννη Σιντελέ και τους εργαζόμενους της μονάδας.

Οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν το ανήσυχο προσωπικό για το ν/σ που κατατέθηκε
την Παρασκευή 24/1/2014,  το οποίο καταργεί τον ΕΟΠΥΥ, θέτει σε διαθεσιμότητα και απολύει ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την κατάργηση του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας και την σταδιακή απαξίωση της δευτεροβάθμιας, των δημόσιων Νοσοκομείων.
Στις 11:00 το πρωί επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του Νομού Άρτας στα γραφεία του Συλλόγου, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στις 11:45 συναντήθηκαν με το Διοικητή του Γ.Ν.Α. κ. Νικόλαο Κατσακιώρη, με τον οποίον είχαν διεξοδική συζήτηση για τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου  και στις 12:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείο, βρέθηκαν και είχαν ανοιχτή συζήτηση με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους.
Σε όλες τις επαφές τους, οι βουλευτές τόνισαν ότι η δημόσια, δωρεάν, προσβάσιμη από όλους υγεία είναι δημόσιο αγαθό και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 5:30 το απόγευμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ έδωσαν συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ και στις 7:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, είχαν σύσκεψη εκπροσώπους φορέων και συλλόγων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων της Άρτας.
Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών διαφάνηκαν για ακόμη μία φορά τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας, καθώς η υποχρηματοδότηση, οι περικοπές, η υποστελέχωση και η απαξίωση των κοινωνικών δομών προστασίας οδηγούν τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση και ανασφάλεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου