Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι «Χαμένες Ψευδαισθήσεις» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathe Live συνεχίζοντας την συνεργασία τους παρουσιάζουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα τις «Χαμένες Ψευδαισθήσεις» .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ανέβηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στη σκηνή της ιστορικής Grand Opera και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αποδοχή από το κοινό με παρατεταμένο χειροκρότημα που «ξάφνιασε» ευχάριστα τους χορευτές αλλά και τους διοργανωτές της περιοδείας.

Τη χορευτική εκδοχή σε τρεις πράξεις του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, επεξεργάστηκε ο γνωστός χορογράφος Αλεξέι Ρατμάνσκι και μας μεταφέρει στο Παρίσι του 19ου αιώνα.
Ο Λυσιέν είναι ένας νεαρός συνθέτης που ζει την Γαλλική επαρχία με το όνειρο μια μέρα οι συνθέσεις του να παιχθούν σε μεγάλα Θέατρα. Οδηγούμενος από την επιθυμία του, θα παλέψει αρχικά για τα όνειρά του για να παραδοθεί σταδιακά στην χλιδή της παριζιάνικης ζωής, ξεπουλώντας το ίδιο του το έργο. Στο τέλος συνειδητοποιεί ότι είναι αργά και ότι οι χαμένες ψευδαισθήσεις του δεν θα επιστρέψουν ποτέ.
Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» το κοινό στη Μόσχα για μια από τις ωραιότερες παραστάσεις μπαλέτου παγκοσμίως.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου