Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε Ήπειρο και Μακεδονία

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της Ηπείρου και της Κεντρικής, καθώς και περιοχές του δήμου Πύλης και της Καλαμπάκας στα Τρίκαλα.
 Γέμισαν με χιόνια τα χιονοδρομικά κέντρα.
Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο, σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.
Τα μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει στους επαρχιακούς δρόμους, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.
Τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.
Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, στην Πέλλα και στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων, στο Κιλκίς.
Σε ότι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), στους δρόμους Φλώρινα-Κοζάνη και Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή, καθώς και στο δρόμο Γρεβενά-Σαμαρίνα και Γρεβενά-Ιωάννινα.
Xιονόπτωση σημειώνεται από το μεσημέρι και σε περιοχές του Δήμου Πύλης και της Καλαμπάκας. Το ύψος του χιονιού σε περιοχές του Δήμου Πύλης και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Πινδέων, Αιθήκων, Μυρόφυλλου, Νεράϊδας ξεπερνά τους 30 πόντους, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Μαλακασίου, Χασίων, Κλεινοβού και Καστανιάς Καλαμπάκας το ύψος του χιονιού αγγίζει το μισό μέτρο.
Πηγή:Ethnos.gr
Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μέσω του τοπικού τμήματος Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοιχτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου