Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ – Πλέκει το εγκώμιο της τρόικας

                         
                                                 ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ 
                                               ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
  Πλήρως ικανοποιημένος και έτοιμος να κατευνάσει τα πνεύματα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο διερευνά τον ρόλο και την δράση της Τρόικας στην Ελλάδα. Ο υπουργός…
Οικονομικών σε οκτασέλιδη επιστολή του επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην σχέση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών χαρακτηρίζοντας αποτελεσματική την συνεργασία των δύο πλευρών. Δεν παραλείπει βέβαια να αναφέρει πως κατά καιρούς υπήρξαν διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο όπως ο ίδιος λέει τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα σε μία διαπραγμάτευση.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται να παίρνει το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας διαπιστώθηκε εν έτει 2009 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Κυβέρνηση στα μέσα του 2009 πρότεινε μια σειρά από δημοσιονομικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Όμως οι πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 διέκοψαν την εφαρμογή των μέτρων εκείνων». Παράλληλα δεν αφήνει καμιά αιχμή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, εκτός από μία αναφορά στο τέλος της επιστολής του όπου αναφέρει «το αρχικό μείγμα πολιτικής έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των φόρων και λιγότερο στη μείωση των δαπανών. Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα».
Όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας και το ποιους έπληξαν, ο υπουργός Οικονομικών απαντά στην ερώτηση του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας πως όλες οι περικοπές ήταν νόμιμες χωρίς να εμβαθύνει στο θέμα. «Υπολογίζεται ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά περισσότερο από 35% σε πραγματικούς όρους κατά τη διάρκεια των προγράμματος» αναφέρει ενώ συνεχίζει λέγοντας πως οι οποίες έγιναν προκάλεσαν αντιδράσεις οι οποίες κατέληξαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με αποτέλεσμα να καταρριφθούν.

Πηγή:treloKouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου