Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση - απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για ΚΕΚ - ΤΟΠΣΑ Πρέβεζας

Αν σε κάτι είναι συνεπής ο πρώην επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Π.Ε. Πρέβεζας της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" Κ. Αρβανίτης, είναι η μονομέρεια των απόψεων του, η αστήρικτη κριτική, η  μόνιμη  καταγγελλιομανία του κατά της Περιφερειακής Αρχής, η οποία καταρρίπτεται από τα γεγονότα. Το ίδιο πράττει, μαζί με τους άλλους δύο συμβούλους, με  τη σημερινή του ανακοίνωση:
"Τα περί πελατειακών σχέσεων συνέχεια...", που τιτλοφορείται η ανακοίνωσή τους, στην πραγματικότητα είναι  συνέχεια των γνωστών φλυαριών που αναμασά ο κ. Αρβανίτης (και οι συν αυτώ), περί "ενός ανδρός αρχή".
Τη φορά αυτή αναζητά   "στήριγμα" σε  ισχυρισμό του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Πρέβεζας, περί δήθεν φράσης του Περιφερειάρχη, πως "το ζήτημα του ορισμού των προϊσταμένων θέλει να το ελέγχει ο ίδιος, προσωπικά", όταν εκείνο που πραγματικά ειπώθηκε  είναι  ότι "ο Περιφερειάρχης ασκεί και θα ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει ο Νόμος και δεν παραιτείται από αυτά". 
Ως προς το ΚΕΚ της Περιφέρειας στην Πρέβεζα, ο κ. Αρβανίτης και οι άλλοι δύο σύμβουλοι,  αποσιωπούν το γεγονός ότι οι ίδιοι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και  στη  Γενική Συνέλευση,    αντίθετα με τον Αντιπεριφερειάρχη που δεν μετέχει σε κανένα από τα δύο όργανα.   Ο κ.  Αρβανίτης μάλιστα  είναι και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.  Άρα γνωρίζει πολύ καλά ότι στα τρία τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή εμπλοκή ή παρέμβαση του Περιφερειάρχη στη λειτουργία του.  Η γραμματέας,  για την οποία πολύ αργά θυμήθηκαν  ότι συνεργάστηκε προεκλογικά με τον Αντιπεριφερειάρχη - αναφέροντας  αναληθώς μάλιστα ότι ήταν η υπεύθυνη του προεκλογικού του γραφείου -   απασχολείται ως εξωτερικός συνεργάτης με δελτίο παροχής Υπηρεσιών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ., χωρίς μέχρι  τώρα να υπάρχει η παραμικρή ένταση ή διαμαρτυρία, ακόμη και από τους τρείς  "καταγγέλλοντες" συμβούλους.
 Ο πρώην Διευθυντής του ΚΕΚ, - όπως θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Κ. Αρβανίτης  αντί να υιοθετεί υποθετικά σενάρια-  παραιτήθηκε οικειοθελώς  επιλέγοντας να ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος τα ΤΟΠΣΑ τα διαχειρίζεται ανεξάρτητη σύμπραξη φορέων, όπως Τεχνικό Επιμελητήριο, Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, Επιμελητήριο Πρέβεζας, Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, ΕΤΑΝΑΜ, Δήμοι Πρέβεζας και Ζηρού και Κ.Ε.Κ. . Πρόεδρος της σύμπραξης είναι  ο Πρόεδρος του τμήματος Πρέβεζας του ΤΕΕ Ηπείρου και η ένταξη στο πρόγραμμα των ωφελούμενων γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Περιμέναμε είναι η αλήθεια από τον κ. Αρβανίτη, να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία για την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. της οποίας υπήρξε διευθυντής επί χρόνια για την αδικία που υφίστατο στο ζήτημα των ΟΠΑΑΧ και η οποία αποσοβήθηκε χάρη στην επιμονή της Περιφερειακής Αρχής.  Προς τι άραγε η σιωπή, από τον κατά τα άλλα λαλίστατο περιφερειακό σύμβουλο;
Ο κ. Αρβανίτης βέβαια κάνει για μια ακόμη φορά, εκείνο που γνωρίζει καλύτερα από όλα: Να σιωπά  για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια   έχοντας ένα   μοναδικό σκοπό: Πως θα  μπορέσει να εκπληρώσει  - όπως φαίνεται - το στόχο του, να βρει πολιτική στέγη και  αξίωμα στην Περιφέρεια.
 Ας έχει υπόψη του πάντως ότι εκτός "από το ποιούς και πότε μπορεί να δει ο Περιφερειάρχης", υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ανοικτά ζητήματα για τα οποία δίνονται μάχες από την Περιφερειακή Αρχή,  όπως είναι η διασφάλιση των κοινοτικών πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου για τους αγρότες,  για τους ανέργους κλπ.  Ειδικά μάλιστα για την Π.Ε. Πρέβεζας, υπάρχει ήδη και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, αυτό της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων και την προκήρυξη των πρώτων δράσεων της, με συγκεκριμένα μεγάλα έργα για την Πρέβεζα.
Εκείνο που  γνωρίζουν πολύ καλά οι Ηπειρώτες είναι ένα: Η παραπληροφόρηση έχει και όρια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου