Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται τα "Epirus Farmer Market Shops"

Τη δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market Shops, δηλαδή των καταστημάτων στα οποία θα πωλούνται καθημερινά τα προϊόντα της Αγροτικής Αγοράς με τις τιμές που ο καταναλωτής βρίσκει στην Αγροτική Αγορά, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα για νέους αγρότες μέλη της Ένωσης αλλά και νέους που θέλουν να ενταxθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΑΑΤ.

«Μετά την αγορά αγροτών που έχουμε δημιουργήσει επόμενος άμεσος στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα καταστήματα αυτά τα οποία θα προωθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στην περιοχή μας με την τιμή της αγροτικής αγοράς. Σε αυτά τα καταστήματα ο καταναλωτής θα μπορεί να βρίσκει Ηπειρώτικα πιστοποιημένα προϊόντα αλιείας, κτηνοτροφίας και φυτικής παραγωγής» είπε ο κ. Ραβανός, σημειώνοντας πως αυτό το εγχείρημα θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους δήμους, το Ηπειρώτικο καλάθι και το ελληνικό Ηπειρώτικο Πρωινό που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζα παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, του αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά, του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ανατολιωτάκη, του δημάρχου Πρέβεζας κ. Μπαΐλη και δεκάδων νέων Αγροτών αλλά και νέων που επιθυμούν να γίνουν αγρότες, ο κ. Ραβανός επισήμανε μεταξύ άλλων πως οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες που κάνει η ΕΝΑ Πρέβεζας θα πρέπει να λάβουν ευρύτερο χαρακτήρα και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία Ένωσης Νέων Αγροτών Ηπείρου η οποία θα δραστηριοποιείται σε περιφερειακό επίπεδο.
«Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να υλοποιηθεί και στους 4 Νομούς και θα εντάξουμε όλους τους αγρότες που είτε είναι ήδη στο πρόγραμμα είτε θα είναι νέοι αγρότες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο για να διεκδικούμε και να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των αγροτών αλλά και για να προσπαθούμε για το καλύτερο και το μέλλον των αγροτών» είπε ο κ. Ραβανός ανακοινώνοντας πως το 2ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα γίνει στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην Άρτα και στην έκθεση Agrotica 2014 που θα πραγματοποιηθεί 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου η ΕΝΑ Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση για το 2ο Φεστιβάλ, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους νέους αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Ν. Πρέβεζας εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών που αποφάσισε η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως επιβάλλεται να γίνει, ωστόσο με συγκεκριμένα κριτήρια ανάλογα την περιοχή.
Στη συνέχεια τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, όσο και οι αντιπεριφερειάρχες και ο δήμαρχος Πρέβεζας εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες της ΕΝΑ Ν. Πρέβεζας, με τον κ. Καχριμάνη να επισημαίνει πως η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Τοποθέτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο κ. Μιχάλης Νόβας.
Ο τεχνικός σύμβουλος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας και αντιπρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας κ. Θ. Κορωναίος πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Πηγή:atpreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου