Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Νέα αποστολή του Επιμελητηρίου για επιμόρφωση Γιαννιωτών επαγγελματιών - Πάρκιγκ θα γίνει το οικόπεδο που είχε αγορασθεί από το Επιμελητήριο

Δέκα οχτώ κομμωτές και κομμώτριες στο Παρίσι
Μια ακόμη αποστολή οργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με στόχο την επιμόρφωση Γιαννιωτών επαγγελματιών. Αυτή τη φορά 18 κομμωτές και κομμώτριες θα πάνε στο Παρίσι από 19 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιανουαρίου προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα και να εκπαιδευτούν πάνω στην τέχνη της κομμωτικής σε ειδικό Ινστιτούτο του Παρισιού.

Το Επιμελητήριο αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Λεονάρντο ντα Βίντσι» εξασφαλίζει σε όσους μετέχουν δωρεάν μεταφορά, διαμονή, εκπαίδευση η οποία είναι υποχρεωτική και  μετακίνηση με λεωφορείο μέσα στην πόλη.
«Εκτιμάμε ως Επιμελητήριο ότι η δράση μας αυτή είναι θετική για τους επαγγελματίες της περιοχής μας αφού τους δίδεται η δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές, εξελίξεις και προόδους που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως στο επάγγελμά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος συμπλήρωσε λέγοντας ότι μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο έχει οργανώσει ήδη και άλλες αποστολές άλλων επαγγελματικών χώρων.
Έχουν μεταβεί μέχρι τώρα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
-         Είκοσι άτομα από τον χώρο των Τουριστικών Επαγγελμάτων εκπαιδεύτηκαν σε τουριστικό κέντρο της Βόρειας Ιταλίας.
-         Είκοσι άτομα από το χώρο των κρεοπωλών εκπαιδεύτηκαν στην Βαρκελώνη πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και μεταποίησης του κρέατος.
-         Δέκα οχτώ αρτοποιοί και δέκα οχτώ ζαχαροπλάστες  εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία πάνω σε νέες τεχνικές που υπάρχουν στο επάγγελμά τους.
Και νέες αποστολές
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Δημητρίου το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και νέες αποστολές όπως:
-         Τριάντα άτομα από το χώρο της Ιχθυοκαλλιέργειας θα μεταβούν στην Κεντρική Ιταλία προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω σε καλλιέργειες και μεταποίηση ιχθύων.
-         Δέκα οχτώ άτομα ανθοπώλες θα μεταβούν στην Βαρκελώνη προκειμένου να μετεκπαιδευτούν πάνω στο αντικείμενό τους
-         Τέλος έχουν υποβληθεί για έγκριση στο εν λόγο πρόγραμμα τρείς ακόμη προτάσεις οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα.
«Θέλω να πιστεύω ότι η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας είναι θετική από κάθε άποψη δεδομένου ότι μέσα από αυτή επιτυγχάνουμε αυτό που όλοι σήμερα αποδεχόμαστε ως αναγκαίο. Την δια βίου μάθηση», υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου.
Το οικόπεδο του Επιμελητηρίου
Στο μεταξύ δημοπρατήθηκε το οικόπεδο που βρίσκεται πίσω και δίπλα από το Επιμελητήριο προκειμένου εκεί να γίνει χώρος παρκινγκ για τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Το οικόπεδο είχε αγοραστεί από προηγούμενες διοικήσεις έναντι 400.000 ευρώ και μέχρι τώρα είχε μείνει χωρίς αξιοποίηση. 
Από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου