Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις γα τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Στο στόχαστρο 20 άτομα



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για επιχειρηματίες και στελέχη του ΤΤ.

Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για δέκα εντάλματα σύλληψης, με τον αριθμό πιθανότατα να φθάσει στα δεκαπέντε ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα.
Η τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε έπειτα από την έκδοση ενταλμάτων από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου σε συνεργασία με τον ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με επισφαλή δάνεια που φέρεται να είχαν χορηγήσει διοικήσεις του ΤΤ μετά το 2006.
Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα. 
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο καθώς αυτή τη στιγμή ουδείς επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία της έρευνας δεδομένου πώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη μέσα στη νύχτα και υπάρχει ο φόβος της διαφυγής των προσώπων αυτών.
Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου