Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΚ: Η οργή για την αδικία που υφίσταται "πνίγει" έναν Ηρακλειώτη, πατέρα δύο παιδιών!

Ένας Ηρακλειώτης, οικογενειάρχης, με δύο παιδιά, είδε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, με τον ίδιο να υφίσταται μια πρωτοφανή αδικία, την οποία και καταγγέλλει στο CretePlus.gr
Ο εν λόγω πολίτης βιώνει ένα πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο, όχι με δική του ευθύνη, αλλά, όπως λέει, με υπαιτιότητα άλλων.
'Έτσι σήμερα προχωράει στην γραπτή καταγγελία την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Ονομάζομαι Π. Τ. , είμαι παντρεμένος και πατέρας 2 διδύμων αγοριών ηλικίας 26 μηνών σήμερα.
Είμαι ιδιωτικός Υπάλληλος και εργάζομαι επί 17 έτη στον Τραπεζικό Κλάδο με τελευταία εργασία μου σήμερα στο Ηράκλειο ενώ η σύζυγός μου είναι άνεργη επί 3 τουλάχιστον έτη. Μέχρι την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ τον Νοέμβριο του 2012 , ήμουν ασφαλισμένος τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου στον Ασφαλιστικό Φορέα που ασφαλιζόταν το σύνολο του προσωπικού της τράπεζάς μας, το οποίο ονομάζεται ΤΑΥΤΕΚΩ / ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (http://www.tayteko.gr/index.php/el/klados-ugeias/tomeas-as8eneias-prosopikou-pisteos-american-express) το οποίο δυστυχώς λειτουργεί τουλάχιστο τα τελευταία χρόνια σε βάρος όλων σχεδόν των ασφαλισμένων του, που «έτυχε» να βρίσκονται εκτός Αττικής.

Αναφέρω συγκεκριμένα, ότι ενώ τόσο εμείς οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι καταβάλλαμε τις εισφορές μας στο ακέραιο όσο και οι εργοδότες μας και με το παραπάνω , προκειμένου να έχουμε την ασφαλιστική μας κάλυψη, ο φορέας αυτός μας αντιμετώπιζε ως ανθρώπους δευτέρας κατηγορίας.

Αρκεί μόνο να σας αναφέρω ότι λόγω έλλειψης σχετικών συμβάσεων συνεργασίας (τουλάχιστο στην πόλη μας) με ιατρούς – διαγνωστικά κέντρα θεραπευτήρια κλπ καθώς και φαρμακεία, ήμασταν αναγκασμένοι να καταβάλλουμε σε όποιον ιατρό επιθυμούσαμε να εξετασθούμε ή σε όποιο διαγνωστικό κέντρο και φαρμακείο επιλέγαμε το σύνολο της αμοιβής / κόστους και στην συνέχεια αποστέλλαμε τα πρωτότυπα παραστατικά στην Αθήνα μέσω των κατά τόπους ορισμένους αντιπροσώπους του ταμείου οι οποίοι έλεγχαν τα παραστατικά και πιστώνανε στον τραπεζικό μας λογαριασμό το ποσό που μας αναλογούσε και αφού είχε αφαιρεθεί η δική μας συμμετοχή όταν είχαμε την τύχη να πάρει κάποιος στα χέρια του τα παραστατικά και έκριναν σκόπιμο να μας αποζημιώσουνε.
Αυτή η διαδικασία ακολουθείτο διότι δεν υπήρχαν παντού συμβάσεις με ιατρούς, φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα κλπ εκτός από την Αθήνα και ίσως μια ή δυο ακόμη πόλεις όπου οι τυχεροί συν-ασφαλισμένοι μας είχαν τις επιλογές αυτές και δεν έμπαιναν καν στην διαδικασία αυτή. Επίσης στο Ταμείο μας αλλά σε άλλους τομείς του όπως εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ακόμη και σε άλλες τράπεζες , είχαν εδώ γραφείο του Ταμείου που τους εξυπηρετούσε άμεσα ( όταν λέω άμεσα , εννοώ το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα).
Αφήνοντας πίσω όλα τα παραπάνω που είναι το γενικό πλαίσιο, και θέλοντας να σας περιγράψω το μέγεθος του προβλήματός μου, σας παραθέτω τα κάτωθι :
Από τον Μάρτιο του 2011 που η γυναίκα μου ξεκίνησε την εγκυμοσύνη της κλήθηκα να καταβάλλω μέχρι και σήμερα το ποσά που ξεπερνούν τις 12.000 και λόγω του γεγονότος ότι εργάζομαι μόνον εγώ, αναγκάστηκα να δανειστώ σχεδόν το σύνολο του ποσού αυτού.
Κάθε μήνα όπως έπρεπε συγκέντρωνα όλες τις πρωτότυπες αποδείξεις των ιατρών και των φαρμάκων της δίδυμης κύησης και τα έστελνα μέσω του ανταποκριτή μας στην Αθήνα για να εξοφληθώ και να αποπληρώνω το δάνειο που είχα λάβει.
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση έφταναν το 3-4μηνο λόγω του φόρτου εργασίας τους, πράγμα που αναγκαστικά το αποδεχόμουν αντιλαμβανόμενος ως ενός σημείου την ενέργεια αυτή.
Ήρθαν δυστυχώς για εμάς τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2012 στην Αθήνα με τις φωτιές και τις καταστροφές πολλών κτιρίων στο κέντρο και μεταξύ αυτών κάηκαν και τα γραφεία του Ταμείου μας με όλες τις πρωτότυπες αποδείξεις που είχαμε αποστείλει. Έτσι τουλάχιστον άφησαν τότε να διαρρεύσει διότι όπως αποδείχθηκε και από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καθώς και από την δίωξη που έχει ασκήσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς κα Παπανδρέου, υπήρχαν τρωκτικά και εκεί. Δηλαδή κατηγορούνται ήδη κάποιοι εργαζόμενοι εκεί για υπεξαίρεση ποσών που το σύνολό τους ανέρχεται περίπου στο ποσό των 150.000. Δείτε και ανατρέξτε σε σχετικά δημοσιεύματα από 19-12-13 καθώς και σε σχετικά ρεπορτάζ της ίδιας περιόδου.
Όπως προκύπτει από τα σχετικά αυτά δημοσιεύματα, η πυρκαγιά την 12-2-13 δεν ήταν τυχαία ή δεν προκλήθηκε από τα επεισόδια που τότε είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας καθ' όσον οι "γνωστοί – άγνωστοι" μόνο με καταπέλτη θα πετούσαν μάλλον την μολότοφ στον τρίτο όροφο , αφήνοντας ανέπαφη την ωραιότατη μεγάλη τζαμαρία του ισογείου επί της Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας.
Η φωτιά αυτή μπήκε από κάποιον που προφανώς ήθελε να κρύψει στοιχεία. Η έρευνα για την κατάχρηση σταμάτησε μέχρι την ημερομηνία της 12-2-13 διότι δεν είχαν αρχεία για να ψάξουν.
Αφού πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκαθαριστεί με ποια διαδικασία θα αποζημιωθούμε (περίπου μέχρι το τέλος του Μάιου του 2013) και αφού ενταχθήκαμε στον ΕΟΠΥΥ για 10 ημέρες και στην συνέχεια αποχωρήσαμε, κυκλοφόρησε μια εγκύκλιος του Ταμείου η οποία εγώ την χαρακτηρίζω ως κατάπτυστη και περιπαικτική η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε όλοι μας για τα παραστατικά που είχαμε αποστείλει από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012 τα οποία είχε δει και ελέγξει ως οφείλει ο οικείος αντιπρόσωπος μας (αποδείξεις ιατρών, φαρμάκων, τα παραστατικά εισόδου και εξόδου από το μαιευτήριο, τα εμβόλια των παιδιών, τον παιδίατρο κλπ ) ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΩ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΙΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΜΈΝΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΌΤΙ ΚΆΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ.
Θεωρώ ότι η ενέργεια στην οποία με υπέβαλε ο ασφαλιστικός μου φορέας που διατείνεται ότι είναι «ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια , μια ενέργεια που προφανώς αποσκοπούσε όπως με βάση τα σημερινά δεδομένα στην μη αποζημίωση προς εμάς για λόγους που μόνον αυτοί γνωρίζουν.
Αυτή την διαδικασία την κατήγγειλα στον Συνήγορο του Πολίτη την 20-8-2012 από το γραφείο του οποίου με το 156176/33493/2012 έγγραφό του , μου απάντησαν αυτολεξεί ότι η διαδικασία αυτή είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να αποζημιωθούμε.
Σας πληροφορώ ότι ως όφειλα συγκέντρωσα περί τις 200 αποδείξεις και λοιπά παραστατικά και υπολογίζω ότι μάλλον ήταν όλες με συνολικό τίμημα για εμένα περίπου €10.000.
Σημερινά δεδομένα
Από ότι μπορείτε να αντιληφθείτε λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία, την ανεργία της συζύγου μου , τις περικοπές των μισθών μας, την έλλειψη άλλων πόρων εκτός του μισθού μου, αλλά κυρίως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που δυστυχώς αντιμετωπίζει το ένα μας αγοράκι πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση. Αρχικά όταν είχε διαγνωστεί από το πόρισμα της Μαγνητικής Τομογραφίας με αριθμό 75154/29-5-2012 το συμπέρασμα της κας Ειρήνης Μανουσάκη ακτινολόγου του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ στο οποίο διενεργήσαμε την εξέταση καθόσον τότε το παιδί ήταν 7 μηνών και κανένα από τα 2 δημόσια νοσοκομεία δεν είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τέτοια εξέταση (το μεν ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ δεν είχε μαγνητικό τομογράφο κατάλληλο για βρέφη και το δε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είχε μεν αλλά ήταν χαλασμένος , αναφέρει ότι το παιδί παρουσίαζε ΥΠΟΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕ ΦΑΚΟΕΙΔΟΥΣ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΕΡΚΟΦΟΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΕΡΟΠΛΕΥΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΡΧΗΣ. ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΡΉΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕ ΠΛΑΓΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ.
Το παιδί εξετάσθηκε από ειδικό παιδονευρολόγο - Διευθυντή του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ νοσοκομείου κ. Σπύρο Βουτουφιανάκη ο οποίος βεβαιώνει με το 1368/26-7-2012 έγγραφό του ότι το παιδί πάσχει από Αριστερή Ημιπληγία (ουσιαστικά δηλαδή εγκεφαλική παράλυση) στα πλαίσια κύησης στο ύψους του μετωπιαίου κέρατος της δεξιάς πλάγιας κοιλίας. Στην συνέχεια στον τακτικό επανέλεγχο του ίδιου ιατρού την 15-10-2013 (περίπου 14 μήνες μετά και αφού το παιδί μεγάλωσε και ήταν εύκολα αντιληπτό να δούμε το εύρος της βλάβης) , με το 889/15-10-2013 έγγραφό του χαρακτηρίζει την πάθηση Αριστερή ημιπληγία στα πλαίσια βεβαρημένου πετρογενετικού ιστορικού (δίδυμη κύηση, καισαρική τομή κλπ) με υπολειπόμενη ψυχοκινητική εξέλιξη, διαταραχές στην εκφορά του λόγου και της άρθρωσης.
Ο μηνιαίος μισθός μου μειώθηκε από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 κατά το ποσό των 421,74 (από 1.683,83 σε 1.262,09 αντίστοιχα).
Λόγω και έλλειψης ακίνητης περιουσίας διαμένω σε ενοικιαζόμενη με μηνιαίο μίσθωμα 450 ΕΥΡΩ (όπως προκύπτει από την κίνηση του λογαριασμού του ιδιοκτήτη )
Τα μηνιαία μου έξοδα που αφορούν μόνο τις θεραπείες του μικρού Γιάννη για φυσικοθεραπεία ανέρχεται στο ποσό των 250,00 περίπου ανάλογα με τον αριθμό των θεραπειών ανά μήνα , εργοθεραπεία και λογοθεραπεία ανέρχονται στο ποσό των 200 συνολικά ανάλογα και σε αυτήν την περίπτωση με τον αριθμό των θεραπειών ανά μήνα, Ήτοι συνολικά 400-450 μηνιαίως
Η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση του δανείου για την κάλυψη των ιατρικών μας δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 133,11 . Το δάνειο όπως προκύπτει από την από 11-6-2012 αίτησή μου αρχικού ύψους 6.500 ελήφθη με σκοπό την προσπάθειά μου να είμαι εντάξει με τις δαπάνες του παιδιού που απαιτούνται πλέον κάθε μήνα. Και είχε ληφθεί τότε με στόχο μόλις εισπράξω τα χρήματα από το Ταμείο, να προβώ στην αποπληρωμή του.
Αυτό προφανώς δεν έγινε και έτσι σήμερα που με νύχια και με δόντια το κρατώ ενήμερο , πληρώνω τους θεραπευτές, πληρώνω την ασφάλειά μου (μου κρατείται εννοώ από τον μισθό μου), προσπαθώ και είμαι εντάξει στην υποχρέωσή μου με το δάνειο , και όλα αυτά γιατί ; Γιατί κάποιο ολιγωρούν ακόμη και σήμερα.
Αν τώρα δούμε τον οικογενειακό μου ισολογισμό θα δείτε ότι προφανώς υπάρχει θέμα.
ΕΣΟΔΑ 2013 ΤΥΧΑΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΕΞΟΔΑ 2013 1,262,09
ΕΝΟΙΚΙΟ 450,00
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 250,00
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 200,00
Μηνιαία Δόση Δανείου 133,00
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΓΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ 1.033,00

Συνεπώς από το μηνιαίο μας εισόδημα απομένουν το ποσό των 229,09 προκειμένου να καλύψω τα έξοδα των παιδιών , το φαγητό όλης της οικογένειας , τα μεταφορικά μας έξοδα για την δουλειά και τις θεραπείες των παιδιών καθώς και τα πάγια έξοδα σπιτιού (Δ.Ε.Η., Νερό και Τηλέφωνο)
Πληροφοριακά σας γνωρίζω ότι τώρα στο νέο Ταμείο Ασφάλισής μας τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η διαδικασία με τις παροχές σε χρήμα για την κάλυψη των θεραπειών και αφού έχουμε αρχικά λάβει σχετική έγκριση για το είδος και το πλήθος των θεραπειών, έχει ως εξής

Εξοφλούμε με ίδια διαθέσιμα τους θεραπευτές και στην συνέχεια υποβάλλουμε στο τοπικό γραφείο του Ταμείου τις αποδείξεις και στην συνέχεια αναμένουμε την πίστωση στον τραπεζικό μας λογαριασμό του ποσού που έχει αποφασίσει ότι θα μας αποζημιώνει. Συγκεκριμένα, για τις φυσικοθεραπείες μας επιστρέφει το ποσό των 150,00 μηνιαίως ανεξάρτητα με το ποσό που έχουμε πληρώσει. Αποζημιώνει δηλαδή 15 ευρω ανά συνεδρία και μέχρι 10 συνεδρίες ανά μήνα ενώ εμάς μας κοστίζει 30 Ευρώ ανά συνεδρία κάθε μήνα.
Η εργοθεραπεία κοστολογείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το αστρονομικό ποσό των 3,00 ευρώ ανά συνεδρία ενώ κοστίζει 20 και κάτι αντίστοιχο η λογοθεραπεία.
Από τις θεραπείες που έχει αποφασίσει ο Ειδικός Παιδονευρολόγος ότι είναι ανάγκη να κάνει ο μικρός Γιάννης, και εξ όσον μπορείτε να αντιληφθείτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, αποφασίσαμε να κάνουμε προς το παρόν τις απολύτως απαραίτητες και αυτές που οικονομικά μπορούμε να στηρίξουμε. (τόσο το είδος όσο και ο αριθμός των θεραπειών ανά μήνα, αναφέρονται αναλυτικά στην με Α.Π. 889/15-10-2013 έγγραφό του Νοσοκομείου).
ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΉΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ , ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ , ΥΛΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011, ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ.
Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου , αναμένω την εξέλιξη της πορείας .
Μετιμή
Π.Τ.
 Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεση του site


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου