Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία για εμπορία ζώντων ζώων από την Ήπειρο



Aντιπροσωπεία κτηνιάτρων από τις δημόσιες υπηρεσίες της  Σαουδικής Αραβίας επισκέφτηκε χθές την Περιφέρεια Ηπείρου, συνοδευόμενη από ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αντικειμενικό σκοπό την άρση του εμπάργκο και την εξέταση των  δυνατοτήτων 
εμπορίας αιγοπροβάτων και βοοειδών από την Ήπειρο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημέρωσε αναλυτικά τους Σαουδάραβες επιστήμονες για τους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται στην Ήπειρο από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για την απόλυτη διασφάλιση της υγιεινής των ζώων, τους ενημέρωσε για την ποιότητα των Ηπειρωτικών κρεάτων, καθώς και για τη δυνατότητα που υπάρχει, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν με τη συνδρομή της Περιφέρειας για την διακίνηση ζώντων ζώων προς εξαγωγή από το Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Ακολούθησε σύσκεψη στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, κατά την οποία έγινε εκτενής παρουσίαση των συστημάτων ελέγχων του ζωϊκού κεφαλαίου, με την αντιπροσωπεία των Αράβων να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της.

"Γίνεται μια προσπάθεια, μέσω των εξαγωγών να ενισχύσουμε την κτηνοτροφική παραγωγή και ιδίως το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά  νέα. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους κτηνοτρόφους ότι προέχει η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής των ζώων και των προγραμμάτων εμβολιασμού, ούτως ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου