Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσίαση των εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων

Τρεις σημαντικές εκδόσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων θα παρουσιαστούν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής», την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στα πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 101ης Επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Οι τίτλοι των εκδόσεων είναι: «Οι Συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων», «Τα γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων» και «Θάλεια Φλωρά – Καραβία. Σχέδια από το Μέτωπο της Ηπείρου (1913)».
Οι εκδόσεις αυτές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της εκατονταετηρίδος από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και από τη γέννηση του ευπατρίδη Κώστα Μαλάμου (1913 – 2013), οραματιστή και ιδρυτή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Μέσα από τις σελίδες τους καταγράφεται η τιτάνια προσπάθεια δημιουργίας της Πινακοθήκης, η ιστορική της πορεία και ο τεράστιος εικαστικός πλούτος της. Όλα αυτά μπορούν πλέον να γίνουν γνωστά στο κοινό της πόλης μας και της χώρας καθώς και στο εξειδικευμένο κοινό των εικαστικών τεχνών.
Οι εκδόσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, προς τις διοικήσεις των οποίων ο δήμος εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Πινακοθήκης Δημήτριος Γιωτίτσας. Η παρουσίαση των εκδόσεων θα γίνει από την Ελένη Μάργαρη,            Δρ. Ιστορίας της Τέχνης η οποία, αφιλοκερδώς, είχε την συνολική επιμέλεια και προς την οποία επίσης ο Δήμος εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου