Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανασχηματισμός εν όψει -Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση



Η παραίτηση του Σταύρου Καλαφάτη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ αλλά και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμυνας η Φώφη Γεννηματά ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για άμεσο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άνοιξε μόνος του το σενάριο του ανασχηματισμού όταν πρότεινε στον Νικήτα Κακλαμάνη μια υπουργική καρέκλα προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το δήμο της Αθήνας. Ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε, αλλά ο ανασχηματισμός θα γίνει.

Στη θέση του Σταύρου Καλαφάτη που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης ακούγονται ήδη προς υπουργοποίηση τα ονόματα του Μάκη Βορίδη και του Ανδρέα Ψυχάρη.
Η δεύτερη υπουργική θέση που αναμένεται να «χηρέψει» είναι αυτή του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος ενδέχεται να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής.
Επίσης, αν η Φώφη Γεννηματά αποφασιστεί να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», τότε αδειάζει και μια θέση στο Υπουργείο Αμυνας.
Στη θέση της ακούγονται ήδη τα ονόματα του Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος έχει ξαναϋπηρετήσει υφυπουργός Αμυνας και θα μπορούσε να συνεργαστεί άριστα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Τι θα γίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα
Το μείζον θέμα σε περίπτωση ανασχηματισμού ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών με ένα νέο πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να διαπραγματευτεί την «μετά-μνημονιακή» εποχή και την αποχώρηση της Τρόικα. Είναι προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση με δόξα και τιμές αφού διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και έχει κριθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός στο έργο του.
Το μοναδικό μελανό σημείο το τελευταίο διάστημα αποτελεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συγκρούστηκε προσωπικά με τους επιτελείς της Τρόικα όταν «κάρφωσε» στο Βερολίνο ότι ο Πωλ Τόμσεν του ζήτησε να «ταρακουνήσει» τους Γερμανούς για να γίνει το κούρεμα του χρέους.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου