Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σάτιρα στο Σότσι: «Κανονίστηκε» ο φταίχτης των λειψών Ολυμπιακών Κύκλων



Όλος ο κόσμος είδε το λάθος στην τελετή έναρξης του Σότσι: Οι πέντε Ολυμπιακοί Κύκλοι έγιναν τέσσερις επειδή ο τελευταίος κόλλησε και δεν άναψε όπως έπρεπε. Υπεύθυνος ήταν ένας τεχνικός και το Διαδίκτυο πείστηκε εύκολα ότι το λάθος ήταν προς θάνατον...
Η «είδηση» εμφανίστηκε το Σάββατο, την επομένη της τελετής έναρξης. Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ότι ο τεχνικός πίσω από το σφάλμα, εν ονόματι Μπόρις Αβντέγεφ, βρέθηκε νεκρός μετά το φαντασμαγορικό υπερθέαμα.

Ο Αβντέγεφ, αναφερόταν, βρέθηκε στο διαμέρισμά του έχοντας μαχαιρωθεί αρκετές φορές. Το μήνυμα δεν αρθρωνόταν, αλλά ήταν σαφές: Δεν παίζουμε στους Αγώνες.

Το νέο διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα στο Διαδίκτυο. Τελικά όμως, για άλλη μία φορά, τα γρήγορα αντανακλαστικά των κοινωνικών δικτύων αποδείχθηκαν παρορμητικά.

Η δήθεν είδηση είχε ξεκινήσει από το Daily Current. Το site έχει καλογραμμένες σατιρικές «ειδήσεις» που θεωρείται αυτονόητο ότι είναι αυτό ακριβώς (σατιρικές), αλλά είναι τόσο πειστικές που αρκετοί την πάτησαν.

Όσο κι αν το νόημα του αρχικού κειμένου ήταν σαφές, μία σύντομη αλληλουχία αναρτήσεων -όπως είναι ο κανόνας πλέον- αρκεί ώστε κάποιος να το αρχίσει να το παίρνει στα σοβαρά.
Πηγή:Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου