Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"Αμάργαρον" στις 30 Μαρτίου από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Φίλες και φίλοι του Συνδέσμου, σας καλωσορίζουμε στην φετινή μας παράσταση.
Δεν πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση -όπως συνέβαινε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια- γιατί μέσα στο 2013 πραγματοποιήσαμε μια μεταβολή στο τόπο και το χρόνο του ετήσιου ραντεβού μας: η παράστασή μας έγινε τον Ιούλιο και στον υπαίθριο χώρο της ΕΗΜ.
Στο πολιτιστικό πεδίο –περισσότερο από οπουδήποτε αλλού- η μεταβολή και ο μετασχηματισμός είναι αναγκαιότητα και οι φορείς που θέλουν να παραμένουν ζωντανοί και παραγωγικοί οφείλουν να διαφοροποιούνται ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Κατά την προηγούμενη περίοδο -περίπου για μια δεκαετία- ο Σύνδεσμος επιχείρησε μια εντυπωσιακή έξοδο από το κουκούλι του και έλαμψε σαν πολύχρωμη πεταλούδα.
Ένας κύκλος ζωής έκλεισε και η πεταλούδα ξαναυφαίνει το κουκούλι της για να αναγεννηθεί. Και το υφαίνει με τα πρωτογενή της υλικά που είναι η μουσική και ο χορός, για τούτο και δεν είναι λιγότερο όμορφο ή πολύτιμο. Είναι καθαρό μετάξι, είναι η αισθητική απόλαυση που θα ξετυλιχτεί μπροστά σας, ήχοι, βήματα, χρώματα, το κυρίως σώμα της παράδοσης χωρίς καμία διαμεσολάβηση.
Θέτει πάντα υψηλούς στόχους, χωρίς να μεταβάλλει όμως τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται κάθε του προσπάθεια: την υπηρέτηση των προσανατολισμών της παράδοσης και την -όσο το δυνατό- σοφή διαχείρισή τους, αλλά και την επικοινωνία με το ευρύτερο κοινό, που εσείς εκπροσωπείτε , την πηγή που ανατροφοδοτεί το σώμα της παράδοσης, και την ψυχαγωγία σας με τους πληρέστερους όρους.
Σε κάθε μας συνάντηση αυτή είναι η προοπτική.
Η εκδήλωσή μας με τίτλο “αμάργαρον” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 8:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας.
Οι σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές που θα συνοδεύσουν τα παιδιά του Συνδέσμου σε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα είναι:
Βασίλης Παπαγεωργίου και Θωμάς Χαλιγιάννης στο κλαρίνο,
Γιώργος Πατσούρας στο τραγούδι,
Φώτης Παπαζήκος – στο τραγούδι και λαούτο,
Τάσος Ντάφλος στα κρουστά,
Κώστας Καραπάνος στο βιολί
και ο Σαράντης Δράμαλης στην τρομπέτα.
Έκτακτη συμμετοχή Γρηγόρης Καψάλης.
Υπεύθυνος προγράμματος και χορού είναι ο δάσκαλος του Συνδέσμου Γιάννης Τριφύλλης.
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με το Δήμο Ζαγορίου.
Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ.
Χορηγός Επικοινωνίας ΗΠΕΙΡΟΣ TV1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου