Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Aποχωρεί και o βουλευτής Στάθης Μπούκουρας από τη Χρυσή Αυγή



Αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερος βουλευτής, μετά τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Πρόκειται για τον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο Στάθης Μπούκουρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του.
Στην επιστολή του με την οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Βουλής και έχει παραδοθεί στον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, ο Στάθης Μπούκουρας -ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου- φέρεται να ζητά να είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής και να μην μετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Σε ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι δεν εστάλη επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Μπούκουρα στον πρόεδρο της Βουλής και πως ο πελάτης του «ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής για να αποκομίσει οφέλη».
«Ο κύριος Μπούκουρας, παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του. Ο κύριος Μπούκουρας αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια απέναντι στη Δικαιοσύνη αυτές τις άδικες κατηγορίες και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί» αναφέρει ο κ. Κούγιας.
Σε ανακοίνωσή της και η Χρυσή Αυγή τονίζει ότο «διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα» και σημειώνει ότι «θα προφυλαχθεί με κάθε νόμιμο μέσο από κάθε μελλοντική συκοφαντική επίθεση».
Η επιστολή έχει συνταχθεί
Το βέβαιον, πάντως, είναι ότι η εν λόγω επιστολή έχει συνταχθεί. Στην επιστολή αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega και την οποία υπογράφει ο Ευστάθιος Μπούκουρας με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από τον αρμόδιο υπάλληλο των φυλακών Ναυπλίου, ο βουλευτής δηλώνει ότι εξουσιοδοτεί τον πληρεξούσιο δικηγόρο του όπως αντί του ιδίου και για λογαριασμό του "καταθέσει άμεσα ενώπιον του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησης".
"Η παρούσα εξουσιοδότηση αποτελεί σαφή και απαρέγκλιτη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου" σημειώνει ο κ. Μπούκουρας.
Στο μεταξύ, ο Στάθης Μπούκουρας είχε αρνηθεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου όπου κρατείται, προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας.
Με υπεύθυνη δήλωσή του ο βουλευτής εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την μεταγωγή του και τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα για επιπλέον κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ο βουλευτής αιτιολογεί την άρνησή του να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε, αναφέροντας ότι «η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Μαρκογιαννάκη ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ , ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου , ενώπιον της Επιτροπής στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στην Βουλή και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού» .
Ο κ. Μπούκουρας εκφράζει επίσης την βεβαιότητα του πως οι συνάδελφοι του δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η ασυλία του «επειδή αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχθώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».
Σημειώνει, δε, ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.
Πηγή: Mega, ΑΠΕ-ΜΠΕ
-iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου