Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την στιγμή που η παράταξη Ενότητα Πολιτών, έγινε δημοτική αρχή στον Δήμο Ιωαννιτών. Τρία χρόνια μέσα στα οποία η χώρα μας δέχθηκε τεράστια πλήγματα, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.
Αναλάβαμε να διοικήσουμε ένα Δήμο, ο οποίος λειτουργούσε σε διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που θέλαμε εμείς και οι πολίτες . Έναν δήμο που χαρακτηριζόταν από αδιαφάνεια, επιλεκτική μεταχείριση πολιτών, εξυπηρέτηση συμφερόντων, υπερβολική δανειοδότηση, συγγενικές και παράνομες προσλήψεις, αδιαφανείς διαδικασίες διαχείρισης χρημάτων και πολλά άλλα.

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και με πολλά εμπόδια, όπως για παράδειγμα η μείωση των κρατικών ενισχύσεων, οι κακές νοοτροπίες που είχαν δημιουργηθεί αλλά και το κυριότερο η εφαρμογή του μνημονίου.
Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή στάθηκε όρθια και επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο, εκμεταλλευόμενη Ευρωπαϊκά Προγράμματα, υιοθετώντας καθεστώς διαφάνειας σε προσλήψεις και εφαρμόζοντας αξιοκρατικές τακτικές σε όλους του τομείς.
Σίγουρα σε αυτά τα τρία χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, που οι συγκυρίες δεν ευνόησαν.
Η διαδρομή όλης αυτής της πορείας δεν ήταν τυχαία, αλλά πηγάζει από έναν αγώνα που έγινε αρκετά χρόνια πριν και βασιζόταν σε δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης μια παράταξης ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής, που κατάφερε να συσπειρώσει πολιτικές δυνάμεις από όλους του χώρους, με σκοπό την αλλαγή στην διοίκηση του δήμου. Κάποιοι λησμονούν πως από την ημέρα της ίδρυσής μας, εργαζόμαστε για να προσφέρουμε το μεγαλύτερο όφελος για την πόλη των Ιωαννίνων και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Με αυτές τις αρχές κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, με όρους ευθείς και πολιτικούς, με τις δυνάμεις του χώρου, Κόμματα, Κινήσεις, Πρόσωπα.
Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου τέθηκε θέμα ηγεσίας στην παράταξη μας. Τότε η  ολομέλεια της παράταξης ανέθεσε στη γραμματεία, το έργο της πολιτικής αξιολόγησης των δυο υποψηφίων δημάρχων, με την βοήθεια και της δημοσκόπησης που διεξήχθη από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου. .
 Η αξιολόγηση με βάση την δημοσκόπηση και την πολιτική συγκυρία, δεν έγινε ποτέ, από τα μέλη της γραμματείας! Απεναντίας, αρκετά από τα μέλη της, αντί να είναι οι εγγυητές της ενότητας, εμφανίζονταν στα τοπικά ΜΜΕ, παίρνοντας θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, "μαχαιρώνοντας" καθημερινά την ενότητα της παράταξης μας.
Ο χρόνος όμως περνά και χρειαζόμαστε αποφάσεις!
Χρειαζόμαστε συνένωση δυνάμεων και καθαρές φωνές.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ενότητας Πολιτών" σηκώνουν τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό βάρος. Είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της καθαρής στρατηγικής πορείας της παράταξης.
Εκτιμώ, πως τα μέλη της δημοτικής ομάδας, έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην πολιτική αξιολόγηση των υποψηφίων, προκειμένου να αποφευχθεί η «αιματηρή» εκλογική διαδικασία, που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα στην παράταξη μας.
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Εκπρόσωπος Τύπου - Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Ιωαννιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου