Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την επιχειρούμ​ενη ιδιωτικοπο​ίηση του φράγματος Πουρναρίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω του νομοσχεδίου με το οποίο δημιουργεί τη λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού», στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολογίου της ΔΕΗ. Επιβεβαιώνονται έτσι  με το χειρότερο δυνατό τρόπο οι φήμες περί της ιδιωτικοποίησης του φράγματος Πουρναρίου (Πουρνάρι Ι και ΙΙ) στον ποταμό Άραχθο.

Όπως έχουμε ήδη τονίσει με αφορμή τον άθλιο νόμο για το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη διάλυση της ΔΕΗ. Η παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δε θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί η ΔΕΗ, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Πέρα απ' αυτό όμως, η ιδιωτικοποίηση υδροηλεκτρικών έργων παραχωρεί στον έλεγχο του ιδιωτικού κεφαλαίου κρίσιμους υδάτινους πόρους, απαραίτητους για την επιβίωση και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι αυτονόητη η στρατηγική σημασία του φράγματος Πουρναρίου για ολόκληρο τον κάμπο και την ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλει να παραμείνει υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου