Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ​Σ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και δη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην χώρα μας φαίνεται ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.
Βαδίζουμε ήδη στο εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2013-14 και η μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού οδήγησε το ΤΕΙ Ηπείρου σε αναστολή της λειτουργίας μετά από ομόφωνη απόφαση της Συνελευσής του.
Η μη έγκριση προσλήψεων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με τραγικές συνέπειες για τους σπουδαστές του Ιδρύματος, για τους οποίους καθυστερεί η πρόοδος και η ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά και για τις οικογενειές τους που προσπαθούν με τα μειωμένα -πλέον- εισοδηματά τους να στηρίξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Απαιτούμε άμεσα την στελέχωση του ΤΕΙ Ηπείρου με το απαιτούμενο προσωπικό και τον τερματισμό των προσπαθειών υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και της στοχευμένης υποβάθμισης των Περιφερειακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΤΕΙ Ηπείρου.
Η Ήπειρος στηρίζει και στηρίζεται στο Πανεπιστήμιο και στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό της Ίδρυμα προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ,που την κατατάσουν στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, αλλά και να δείξει -γι άλλη μια φορά- τον δρόμο για την ανάπτυξη μέσα απο σωστή εκπαίδευση και μόρφωση των νέων ανθρώπων.
 Όλγα  Γεροβασίλη
Υποφήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου,

βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου