Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΛΗ

 Την Παρασκευή 14 Μαρτίου δικάζεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης στο στρατοδικείο του Ρουφ (Αθήνα). Έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση των λόγων άρνησης στράτευσής του με συλλογική δήλωση το Σεπτέμβρη του 2011 (μαζί με ακόμη τρεις αρνητές από Γιάννενα και Θεσσαλονίκη), ενώ ακολούθησαν η επιβολή διοικητικού προστίμου (ύψους 6.000 ευρώ) καθώς και η σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 3 Ιουνίου του 2013.

          Ο Μιχάλης Τόλης διώκεται για την επιλογή του να μην καταταχθεί. Με τη στάση του εναντιώνεται στις λογικές του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, έννοιες τις οποίες συμπυκνώνει νοηματικά ο στρατός και οι εξουσιαστικές του δομές και πειθαρχήσεις.
          Στον καιρό της βαρβαρότητας όπου η στρατικοποίηση των δυτικών κοινωνιών και η κρατική επιβολή με όρους βιοπολιτικής τείνει να γίνει κανόνας για κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, η αμφισβήτηση θεμελιακών δομών αναπαραγωγής του αυταρχισμού και της ιεραρχίας, όπως είναι ο στρατός, συνιστά σημαντική πράξη υπονόμευσης του υπάρχοντος. Ας μην παραβλέπουμε πως ιστορικά ο μιλιταρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φασισμό, αποτελώντας ουσιαστικά το πνεύμα του.
          Θεωρούμε πως η άρνηση στράτευσης είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη κι ως τέτοιο το υπερασπιζόμαστε, σε μια στιγμή όπου το κράτος και οι μηχανισμοί του επιδεικνύουν ζωηρότατο ενδιαφέρον για τη δίωξη των αρνητών και τη φίμωση των κινημάτων συμπαράστασης. Τασσόμαστε στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην κυριαρχία και τον εκφασισμό της καθημερινής ζωής. 
- Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη
-Καμία δίωξη στους αρνητές στράτευσης
- Καψώνια μόνο στον έρωτα
Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση
xeironomia.espivblogs.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου