Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή της ΠΣΕ με αφορμή το μνημόσυνο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού Λιγκιάδων Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την ευκαιρία της παρουσίας του αξιότιμου Κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αντίστοιχου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ομοσπονδίας της Γερμανίας στο μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων του μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων Ιωαννίνων, θεωρεί πρώτιστο καθήκον να τονίσει:

Ο κ. Πρόεδρος πρέπει να επανατοποθετήσει σθεναρά το ζήτημα α) της επιστροφής των κατοχικών δανείων και β) των αποζημιώσεων και της ηθικής, νομικής και πολιτικής δικαίωσης των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων στην Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα.
Η επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης από την Ελληνική πολιτεία, η οποία ολιγώρησε στο παρελθόν,  είναι στην παρούσα φάση απαραίτητη, προκειμένου, να δικαιωθεί η διεκδίκηση των δίκαιων απαιτήσεων της χώρας με καλύτερους όρους.
Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΠΣΕ, εμμένοντας στην θέση της για διεκδίκηση των ανωτέρω, χαιρετίζει τη μετάβαση του Κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο μνημόσυνο των πεσόντων στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων Ιωαννίνων με τη συνοδεία του Προέδρου της Γερμανίας, η οποία μετάβαση πέραν του συμβολικού χαρακτήρα της αποτελεί ευκαιρία υπόμνησης προς τον Γερμανό Πρόεδρο και τη χώρα του, αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου