Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Είναι όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκου Γκόντα για το μέλλον των εργαζομένων ΑΜΕΑ στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν απολύει εργαζόμενους, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού. Αντιθέτως επιχειρεί να επιλύσει τα προβλήματα που εκείνος και η παράταξή του κληροδότησαν.

Οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ στο Πνευματικό Κέντρο είχαν προσληφθεί το 2010, όχι δηλαδή επί της σημερινής δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ, με ημερομηνία έναρξης και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
Η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, κινούμενη με βάση όσα ορίζει η νομοθεσία και με γνώμονα τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, προχώρησε στη μονιμοποίηση ενός μέρους από το σύνολο των εργαζομένων.
Αυτό έγινε με δύο κριτήρια.
Το πρώτο ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού από τους προισταμένους των υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται.
Το δεύτερο ήταν τα οικονομικά περιθώρια της ίδιας της επιχείρησης. Η επιχορήγηση που δίνεται από το Δήμο προς το Πνευματικό Κέντρο δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω υπέρβαση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη η επιχείρηση και οι δομές της.
Στην περίπτωση που τα οικονομικά δεδομένα αλλάξουν προς το καλύτερο τότε μπορεί να εξεταστεί η μονιμοποίηση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων.
Όλα αυτά ήταν σε γνώση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς είχαν απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως ο ίδιος επιλέγει και σε αυτή την προεκλογική περίοδο τον κατήφορο του λαϊκισμού αντί της υπευθυνότητας απέναντι στην πόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου