Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» επισκέφθηκε σήμερα το ΠΠΓΝΙ Αύριο θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λειτουργεί το εκλογικό Κέντρο της παράταξης

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, είχε την Τρίτη το πρωί κλιμάκιο της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Ζάψα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μάκη Χατζηεφραιμίδη.
Σε αυτή ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Φώτη Βάββα, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου, καθώς και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Ζάψας με δηλώσεις του τόνισε πως για την «Συμμαχία Ηπειρωτών» ο χώρος της υγείας αποτελεί προτεραιότητα, προσθέτοντας πως ο υγειονομικός χάρτης της Ηπείρου χρειάζεται επανασχεδίαση σε μεγάλο βαθμό με τη νέα Περιφερειακή Αρχή να έχει πρωτεύοντα ρόλο και ευθύνη.
«Η παράταξη μας δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε θέματα υγείας και η σημερινή μας επίσκεψη συμβολίζει αυτό το ενδιαφέρον γιατί θεωρούμε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μαζί με το Χατζηκώστα είναι οι ναυαρχίδες για να σχεδιάσουμε τον καινούργιο χάρτη υγείας όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και ευρύτερα, γιατί το ΠΓΝΙ μαζί με το Χατζηκώστα φιλοξενούν επισκέπτες κι έξω από την Περιφέρειά μας.
Εμείς επισημάναμε στον Διοικητή ότι μας ενδιαφέρει το νοσοκομείο αυτό, με το προσωπικό που έχει να υποστηρίξει με τις δομές του τις ανάγκες που δεν μπορούν να καλύψουν τα άλλα περιφερειακά νοσοκομεία, γιατί καλώς ή κακώς για εμάς ο χάρτης της υγείας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κι έτσι δεν έχουμε τα νοσοκομεία που θα θέλαμε και θα έπρεπε να έχουμε στην Πρέβεζα, την Άρτα και στους Φιλιάτες. Θα θέλαμε έναν νέο χάρτη υγείας. Δε γίνεται να υπάρχει πρόταση για ένα νέο νοσοκομείο στη Δυτική Ακτή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνουν και την ίδια ώρα να ανακοινώνεται η δημιουργία νοσοκομείου στη Λευκάδα. Χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο και σε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Χατζηκώστα το οποίο θα επισκεφτούμε τις επόμενες ημέρες», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ζάψας.
Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» επισήμανε επίσης στη Διοίκηση ότι πρέπει να ελέγξει, στο μέτρο που μπορεί, τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχουν δοθεί σε ιδιώτες μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου να μηδενιστούν φαινόμενα αδήλωτης ή ακόμα και απλήρωτης εργασίας.
Αμέσως μετά το κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, από όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις μειώσεις των μισθών αλλά και τις απλήρωτες εφημερίες.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, δήλωσε πως είναι ανεπίτρεπτο γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου να εργάζεται και να μην πληρώνεται για τις εφημερίες του.
Τέλος σημείωσε πως για τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» ο χώρος της υγείας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και γι’ αυτό οι επαφές  της ενόψει των εκλογών ξεκίνησαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να καταλήξει λέγοντας «Η Συμμαχία Ηπειρωτών θεωρεί πως, οι πολίτες στις δύσκολες στιγμές ή στην ανάγκη τους για ιατρική συμβουλή και περίθαλψη πρέπει να αισθάνονται το αυτονόητο, ότι δικαιούνται  αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών υγείας από την πολιτεία».
Την Τετάρτη, 30 Απριλίου, ο Γιώργος Ζάψας και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» θα συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρη Δημητρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Πουτέτση 14.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου