Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη στα έργα ύδρευσης στην Τούμπα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα μέχρι και τη Βουνοπλαγιά. Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση της ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με τις παρεμβάσεις που υπολείπονται στο υδροδοτικό σύστημα του Σ.Υ.Δ.Κ.Λ.Ι.

Στο πλαίσιο της υλοποίησής του, κατασκευάζεται νέο δίκτυο για την αύξηση - αναβάθμιση της παροχετευτικότητας εξωτερικών δικτύων του κλάδου Χαμηλής Πίεσης, γίνονται εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης με την αξιοποίηση και αποπεράτωση των τριών ανενεργών γεωτρήσεων (ΕΤΒΑ) για την παροχή νέων πόρων ύδατος στο σύστημα, κατασκευή νέου αντλιοστασίου στην Τούμπα και επέκταση του αυτοματισμού συστήματος επιτήρησης του υδροδοτικού συστήματος με τηλεδιοίκηση.
Παράλληλα το έργο αντιμετωπίζει ριζικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην υδροδότηση και διευκολύνει την οικιστική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
1.       Κατασκευή νέου αντλιοστασίου στην Τούμπα με δεξαμενή, κτίριο αντλιοστασίου και νέα Η/Μ.
2.       Κατασκευή του κλάδου X.Π. από τις γεωτρήσεις Τούμπας μέχρι το αντλιοστάσιο Βουνοπλαγιάς, από ελατό χυτοσίδηρο Φ500 μήκους 9,8 χλμ, αγωγός ο οποίος παρουσιάζει καλές ιδιότητες μόνωσης και παροχής και δεν απαιτεί την χρήση καθοδικής προστασίας, διατάξεις ηλεκτρικής τροφοδοσίας και επιτήρηση σε δίκτυο που θα τοποθετηθεί σε δρόμους υπό κυκλοφορία εντός κατοικημένων περιοχών.
3.       Αποπεράτωση των γεωτρήσεων της ΕΤΒΑ (2, 3 και 4) στην περιοχή Τούμπας, οι οποίες παραχωρούνται για χρήση στον ΣΥΔΚΛΙ, με τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων παροχής 150m3/h η κάθε γεώτρηση σε μανομετρικό 160m, κατασκευή οικίσκου γεώτρησης και κατασκευή δικτύων για την σύνδεση με τον κεντρικό καταθλιπτικό αγωγό της ΧΠ προς την Βουνοπλαγιά, από ΕΧ Φ400 820μ, Φ300 600μ και Φ200 820μ καθώς και κατασκευή δικτύου από τις γεωτρήσεις Τούμπας μέχρι το νέο αντλιοστάσιο Τούμπας από ΕΧ Φ500 700μ.
Τα έργα επισκέφθηκαν  ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος.

Στις δηλώσεις τους ανέλυσαν τη σημασία του συγκεκριμένου έργου και υπογράμμισαν ότι στρατηγικός στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να δρομολογηθούν όλες οι παρεμβάσεις έτσι ώστε να επιλυθούν οριστικά και σε βάθος χρόνου τα προβλήματα υδροδότησης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου