Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Στην Πρέβεζα μίλησε ο Γιώργος Ζάψας υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών»

«Η αυτοδιοικητική δημοκρατική συμπαράταξη βρίσκεται εδώ. Με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με μόνο στόχο να υπηρετήσει τον ηπειρωτικό λαό και τα συμφέροντα της Hπείρου» είπε υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Ο κ. Ζάψας, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πολιτικό του παρελθόν σημείωσε πως οι πολιτικές δοκιμασίες που πέρασε είχαν ως κοινό τη συνεργασία, αναγνωρίζοντας ωστόσο και ορισμένα από τα λάθη του, ενώ δεν απέφυγε να σημειώσει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Ο κ. Ζάψας  αναφέρθηκε στο όραμα, τις,
αρχές, τις αξίες και τους στόχους της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι ο συνδυασμός του να συμμετέχει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ενισχυμένος για να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια.
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Ζάψας στο λιμάνι της Πρέβεζας τονίζοντας πως η βασική θέση της παράταξής του είναι το λιμάνι  να έχει κατά κύριο λόγο τουριστικό χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι  προς αυτή την κατεύθυνση είναι άμεση ανάγκη η κατασκευής της μαρίνας με ελεύθερο μέτωπο προς την πλατεία Αντρούτσου.
«Η δημιουργία προϋποθέσεων για τη προσάραξη και τον ελιμενισμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Πρέβεζας με παραμονή δύο έως τρεις ημέρες θα δώσει οικονομική ανάσα όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και στην ευρύτερη ενδοχώρα της Ηπείρου με ημερήσιες εκδρομές. Ένα κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει κατ' ελάχιστο 2000 τουρίστες.
Ταυτόχρονα δεν απεμπολούμε και τον εμπορικό χαρακτήρα του λιμανιού που έως ότου βρεθεί οριστική λύση πρέπει να εξυπηρετηθεί από την ανατολική προβλήτα του λιμανιού, διότι δεν θέλουμε να χαθεί αυτός ο πόρος από την Πρέβεζα και να είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση και αποκατάσταση της προκυμαίας «παραλίας» της Πρέβεζας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σε λίγο η θάλασσα θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα, έως το τουριστικό περίπτερο», τόνισε ο κ Ζάψας.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Φιλιππιάδας, την εξεύρεση των λύσεων χρηματοδότησης του έργου σύνδεσης του Ακτίου με την Ιόνιο οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας, αλλά και στη συνέχιση των έργων διαπλάτυνσης της παραλιακής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας ώστε η οδός να αποκτήσει το δυνατόν συντομότερο τον τουριστικό-αναπτυξιακό χαρακτήρα της.
Τέλος και σε ότι έχει να κάνει με την Νικοπόλη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε πως η «Συμμαχία Ηπειρωτών» έχει σε πρώτο πλάνο την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στην UNESCO.
Ο Γ. Ζάκας
«Στοχεύουμε στην Πρέβεζα της ανάπτυξης και του ολοκληρωμένου παραγωγικού ιστού. Και το όραμα αυτό έχει περιεχόμενο, είναι χειροπιαστό και αναλύεται σε συγκεκριμένα βήματα. Μια ανάπτυξη στηριγμένη στο σπάνιο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Γιώργος Ζάκας, υπογραμμίζοντας πως η Πρέβεζα θα πρέπει να είναι ισότιμος διαμορφωτής της Ηπείρου τα επόμενα χρόνια. «Όλοι μαζί για να γράψουμε τη νέα σελίδα στην Ήπειρο, την Ήπειρο των ελπίδων, την Πρέβεζα που μας αξίζει» τόνισε ο κ. Ζάκας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, τονίζοντας ότι η «Συμμαχία Ηπειρωτών» είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια Ηπείρου που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας αυτοδικοικητικών παρατάξεων.
Συναντήσεις με Φορείς

Το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου