Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αναγνώριση του έργου της νυν Περιφερειακής Αρχής από τους πολίτες της Π.Ε. Θεσπρωτίας

Με την πεποίθηση ότι οι πολίτες  της  Θεσπρωτίας, αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της νυν Περιφερειακής Αρχής και την εμπιστεύονται και για την επόμενη πενταετία, ολοκλήρωσε τις περιοδείες του στη Περιφερειακή Ενότητα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αγρότες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που, μετά από δεκαετίες, έγιναν για καθαρισμούς στους κάμπους Κεστρίνης, Ραγίου, Ασπροκκλησίου και Σαγιάδας,  στους οποίους βελτιώθηκαν οι συνθήκες παραγωγής και εργασίας. Καθώς επίσης και για τη  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αντλιών με νέες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες μείωσαν στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής.
 Ο κ. Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι το  έργο που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια: «Επιδίωξή μας – και το έχουμε αποδείξει- είναι να στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ανθρώπους της παραγωγής και ιδιαίτερα τους αγρότες μας», τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε ότι για τα εσπεριδοειδή, έχει ήδη προτείνει την εκπόνηση μελέτης ώστε να διευκολύνεται η εξαγωγή τους.
Τη σταθερή βούληση της Περιφερειακής Αρχής, να  συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό τους για την αποτροπή της εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών στη μονάδα Σαγιάδας, επανέλαβε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε συναντήσεις που είχε με ιχθυοκαλλιεργητές,  τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι τη νέα προγραμματική περίοδο να ενισχυθεί ο κλάδος μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης στο συνολικό πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, τονίζοντας ότι  προτεραιότητα έχει δοθεί στην κατασκευή του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι. «Προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπόνηση της μελέτης και στη συνέχεια η εξεύρεση πόρων, ζητήσαμε και πετύχαμε το συγκεκριμένο έργο να το αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών, πιέζοντας για την επιτάχυνσή τους και εν τέλει για την κατασκευή του έργου», κατέληξε.
·        Ο Αλεξ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος  από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε διαδοχικά: Ηγουμενίτσα,  Σαγιάδα,   Ασπροκκλήσι,   Κεστρίνη, Καστρί,    Άγιο Βλάση,  Ράγιο,  Μαυρούδι και  Παραπόταμο.


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου