Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το πιο μικροσκοπικό αυτοκίνητο του κόσμου κάνει βόλτες στο Ναύπλιο



Παρότι πρόκειται για το πιο μικροσκοπικό ίσως αυτοκίνητο του κόσμου, δεν περνά απαρατήρητο. Ο κόσμος στο Ναύπλιο γύριζε το κεφάλι του στο πέρασμα του συγκεκριμένου οχήματος, που άρχισε να κάνει βόλτες στην πόλη.
Πρόκειται για το θρυλικό BMW Jsetta 300, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1958 στη Γερμανία. Επειτα από μία περιπετειώδη περιπλάνηση, το αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του Κώστα Δημούλη. Ο Ναυπλιώτης το παρέλαβε σε κατάσταση αποσύνθεσης όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αλλά με κόπο και μεράκι το ανακατασκεύασε και κέρδισε τα βλέμματα θαυμασμού των συμπολιτών του στις πρώτες βόλτες του στους δρόμους.

Εμπνευστής του οχήματος ήταν ο Ρέντσο Ριβόλτα, ένας Ιταλός βιομήχανος που κατασκεύαζε ηλεκτρικά ψυγεία. Οταν πήρε στα χέρια του την εταιρεία οχημάτων ISΟ αποφάσισε να βγάλει τις δημιουργίες του στους δρόμους. Ξεκίνησε με scooter και στη συνέχεια, το 1952, δημιούργησε το Jsetta, το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν το ομορφότερο και πιο φημισμένο microcar του κόσμου. Παρουσιάστηκε ένα χρόνο αργότερα, στο σαλόνι του Τορίνο, αλλά «απογειώθηκε» όταν η BMW απέκτησε τα δικαιώματα και το κατασκεύαζε από το 1953 έως το 1958.
Πηγή:iefrimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου